Reteaua Corect

Totul despre Concursul George Enescu 2020

Scris de newsreporter in 07 martie 2020 la 11:08, in Arts. 1564 vizualizari Intra in discutie TaguriConcursul George Enescu 2020, festival, inscrieri shortlinkhttp://crct.ro/nvMw

Noi membri ai juriilor, personalități marcante ale muzicii clasice la nivel internațional, un mecanism de selecție îmbunătățit, două compoziții interpretate în premieră mondială la Gala de deschidere, 19 concerte și recitaluri, ale căror bilete sunt în vânzare sunt o parte din noutățile Concursului Internațional George Enescu din acest an, scrie Hotnews.ro.

Concursul Enescu se desfășoară în perioada 29 august – 20 septembrie, fiind a XVII-a ediție, iar organizatorii anunță că au îmbunătățit mecanismele de selecție, au atras noi personalități ale muzicii clasice în comisiile de jurizare, au implicat mai mulți foști laureați ai Concursului în procesul de evaluare a noilor generații de artiști și au relansat website-ul www.festivalenescu.ro, platforma oficială de comunicare online a Concursului și Festivalului International George Enescu, pentru a oferi atât accesibilitate și informații practice concurenților care vor să se înscrie, cât și cele mai importante noutăți de interes fanilor săi. Noul www.festivalenescu.ro vine cu o serie de îmbunătățiri tehnice si de conținut, pentru a oferi informații utile, în timp real, tuturor categoriilor de utilizatori: concurenți, membri ai juriilor, jurnaliști și public larg.
Concursul păstrează cele patru secțiuni (vioară, violoncel, pian și compoziție), iar până pe 15 aprilie, prin intermediul www.festivalenescu.ro (secțiunea Înscrie-te), tinerii muzicieni pot trimite aplicațiile online, la secțiunea corespunzătoare, împreună cu scurte demonstrații video ale performanțelor artistice.
Directorul executiv al Festivalului şi Concursului "George Enescu", Mihai Constantinescu, afirmă că schimbările prin care trece competiţia în acest an au rolul de a-i consolida poziţia la nivel internaţional.
"Schimbările prin care trece Concursul Enescu în acest an au rolul de a-i consolida poziția la nivel internațional. Ne dezvoltăm, ca răspuns la numărul tot mai mare de concurenți și ca să continuăm să atragem cât mai mulți muzicieni talentați. Menținem standardele ridicate și contribuim la promovarea internațională atât a laureaților, cât și a muzicii lui Enescu”, a declarat Mihai Constantinescu.
Tema de comunicare a Concursului Enescu 2020 este „Frumusețe în viață”, pentru că muzica, așa cum spunea George Enescu, merge de la inimă la inimă.
"Când două inimi comunică direct, frumusețea își face loc în viață, fără să țină cont de griul, luptele și tensiunile cotidiene. Când vorbele tac, muzica prinde glas și ne face să trăim Frumusețe pură. Vrem ca ediția 2020 a Concursului Enescu să fie și o competiție pentru a face loc frumuseții în viața noastră și în spațiul public”, a declarant presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului Enescu.
Oferta pentru public
  • Un număr total de 19 recitaluri și concerte sunt programate la ediția 2020, atât ca etape de concurs cat și ca recitaluri extraordinare, susținute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor.
  • Ediția 2020 se va deschide cu un Concert de Gală pe scena Ateneului Român, susținut de trei dintre laureații ediției 2016: Gyehee Kim (vioară), Yibai Chen (violoncel) și Viktoria Vassilenko (pian). Aceștia vor interpreta în premieră mondială „Brahmsodia” – triplu-concert pentru vioară, violoncel și pian, op. 169, compus de Dan Dediu, primul laureat al Concursului de Compoziție George Enescu 1991, special pentru această ediție. Tot în premieră va fi interpretată și lucrarea câștigătorului de la secțiunea de compoziție din 2018, Alexandru Murariu „Concert pour clarinette et orchestre”.
  • Pe durata Concursului, publicul va avea acces la toate etapele de concurs. Accesul este gratuit la primele două etape, biletele și abonamentele fiind cu vânzare doar pentru etapele semifinale și finale, precum și pentru Recitalurile speciale și Gala de deschidere.
  • Trei mari dirijori ai lumii – Wilson Hermanto (Dirijor Principal Invitat al Orchestrei Cameristi della Scala – Italia), Nabil Shehata (Dirijor Principal al Filarmonicii Südwestfalen – Germania), Josep Caballé Domenech (Director Muzical al Colorado Springs Philharmonic – SUA) participă în premieră anul acesta la Concurs. John Axelrod (Director Muzical și Artistic al Real Orchestra Simfonica de Sevilla), cel de-al patrulea dirijor, a fost prezent și la ediția din 2016.
  • O serie de premii noi au fost introduse pentru a anima spiritul de competiție – atât în sume de bani (valoarea totală a acestora depășind 100.000 Euro) dar, cel mai important, în promovarea internațională și lansarea artistică a celor mai talentați dintre concurenți.
  • Câștigarea locului I la Concursul Enescu 2020 este biletul de acces pe scena Festivalului Internațional George Enescu, la ediția 2021 - cei mai talentați dintre concurenți vor avea oportunitatea de a concerta la ediția următoare a Festivalului alături de unele dintre cele mai mari orchestre ale lumii (Orchestra of the Americas, Berlin Radio Symphony Orchestra ș.a.).
Biletele pentru ediția din acest an sunt în vânzare.
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.