Reteaua Corect

Titlu onorific pentru Andrei Marga în Canada

Fostul ministru român al Educației, dar și de Externe, Andrei Marga, a primit titlul de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada), în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat în data de 1 noiembrie.

În ziua de 25 iunie 2019 președinția Universității din Quebec (Canada) a comunicat oficial acordarea titlului de doctor honoris causa al cunoscutei universități canadiene profesorului Andrei Marga. În motivarea acordării, președintele universității canadiene, Joane Jean, a scris: „Am plăcerea de a vă informa că adunarea guvernatorilor Universității din Quebec, în reuniunea din 19 iunie 2019, V-a acordat titlul de doctor honoris causa (dhc). Această onoare vă este conferită ca recunoaștere a carierei Dvs. excepționale. Orice proiect pe care l-ați pus în operă și condus este impregnat de grija binelui comun.... Suntem fericiți să vă decernăm această distincție onorifică a Universității din Quebec, care va fi prezentată sub egida Ecole Nationale d’Administration Publique ( ENAP) a Canadei”.

      Universitatea din Quebec (înființată în 1968) este amplasată în zece campusuri, cu Quebec și Montreal ca baze principale, și are în acest moment peste nouăzeci de mii de studenți.

        În vederea acțiunilor din Canada, Andrei Marga a publicat volumul The Sense of Our History (Editura Academiei Române, București, 2019, cu sprijinul Băncii Transilvania, din Cluj-Napoca), care conține conferințele sale la universități din Roma, Viena, Coimbra, Montpellier, Maribor și din alte locuri

         În zilele premergătoare decernării, Andrei Marga a avut, în Canada, întrevederi la Ministerul Cooperării Internaționale și la Parlamentul Quebecului  și a susținut conferințele „O vedere asupra Europei actuale”, „Răspuns la crizele actuale” și „Corectura globalizării”.

        Ceremonia acordării titlului de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada) profesorului Andrei Marga a avut loc la Montreal, în ziua de 1 noiembrie 2019. În cadrul ceremoniei Andrei Marga a susținut discursul „O țară care integrează ceea ce îi aparține”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.