Reteaua Corect

Stilul italian de interpetare a operei, inclus în patrimoniul UNESCO

Scris de newsreporter in 07 decembrie 2023 la 10:01, in Arts. 324 vizualizari Intra in discutie Taguriitalian, opera, UNESCO shortlinkhttp://crct.ro/nCji

Arta cântului de operă italian face parte din patrimoniul imaterial al umanităţii, a decis miercuri Comitetul pentru Patrimoniul Imaterial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), relatează News.ro, potrivit Știripesurse.

Decizia a venit la o reuniune a ţărilor membre ale Comitetului în Botswana, scrie ANSA.

În martie 2022, Comisia UNESCO din Italia, prezidată de Franco Bernabe, a aprobat o ofertă a operei italiene de a merge mai departe în calitate de candidat pentru a fi prezentată Comitetului interguvernamental UNESCO pentru ciclul 2023.

Ministrul Culturii de atunci, Dario Franceschini, a spus că prin oferta de operă „Italia urmăreşte recunoaşterea uneia dintre expresiile sale culturale cele mai autentice şi originale".

Stilul italian de interpretare a operei este un mod controlat fiziologic de a cânta, care sporeşte puterea de purtare a vocii în spaţii acustice, cum ar fi sălile, amfiteatrele, arene şi biserici. Realizat de oameni de toate genurile, este asociat cu expresii faciale şi gesturi corporale specifice şi implică o combinaţie de muzică, dramă, actorie şi punere în scenă.

Cântăreţii sunt identificaţi prin gama vocală şi împărţiţi în mai multe registre (tenor, bariton, bas, soprană, mezzo-soprano şi alto). Cunoştinţele şi aptitudinile legate de cântul de operă italian sunt transmise oral între un maestru şi elev, prin exerciţii vocale şi introducerea treptată a diferitelor repertorii şi stiluri muzicale.

Spectacolele în recitaluri, şcoli de canto şi ateliere contribuie, de asemenea, la transmiterea practicii, precum şi la educaţia formală în conservatoare şi academii. În plus, începutul unui sezon de operă coincide adesea cu festivităţile şi ceremoniile locale. Practica promovează coeziunea colectivă şi memoria socioculturală şi este strâns legată de alte elemente culturale, cum ar fi poezia. De asemenea, depinde de alte profesii, cum ar fi designul de scenă şi lumini, crearea costumelor, scenografia şi machiajul. Mijloc de exprimare liberă şi dialog intergeneraţional, valoarea sa culturală este recunoscută la nivel naţional şi internaţional.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.