Reteaua Corect

“Tentatia Sfantului Anton”, la Centrul National al Dansului

Pe 7 iunie, de la ora 19.00, in Foaierul Teatrului National (intrarea dinspre Opereta), CNDB si Editura Art vor lansa cartea «Dansul in secolul XX» de Isabelle Ginot si Marcelle Michel. Lansarea va fi precedata si de premiera spectacolului "Tentatia Sfantului Anton", de Andreea Andreescu.

Cartea, tradusa din limba franceza de Vivia Sandulescu si ingrijita de Vava Stefanescu, isi propune sa ofere cititorului « chei de lectura, repere, cu ajutorul carora sa se orienteze in jungla, uneori de nepatruns, a intrebarilor ce au traversat si au stat la baza spectacolelor de dans de-a lungul secolului ».

Aceasta lucrare a beneficiat de sustinerea Programelor de sprijin pentru publicare lansate de Culturesfrance/Ministerul Francez de Afaceri externe si europene

Lansarea este urmata de la ora 20.00, in Sala Atelier, de cel mai recent spectacol creat de coregrafa Andreea Tanasescu «Tentatia Sfantului Anton ».

“Tentatia Sfantului Anton“ este un spectacol de dans, teatru, marionete, multimedia, avand ca ax de plecare textele scrise de scriitorul Antoine de Saint Exupery, inspirate din perioada expeditiilor traite de acesta ca si pilot in al doilea razboi mondial si a naufragiului in desertul in care si-a gasit sfarsitul.

Printr-un joc abil al arhitecturii mobile si a texturii media, personajele par ca prind viata din abisul in care sunt pe rand aruncate. Un robot umanoid, personificare a Mortii si o papusa, simbol al inocentei pierdute a Omului, imagine ingenua a Micului Print- se intalnesc in finalul calatoriei “Omului”, pe un pamant distrus de razboi si cataclisme, fiind singurii martori ai devenirii fiintei…

Naufragiat in desert, penduland intre viata si moarte, intre prezent si trecut, Omul isi intalneste destinul si judecatorul. Mintea si constiinta ii sunt supuse unei interesante radiografii, prin care amintirile trecute, sunt readuse la viata. Spatiul e acela al interioritatii, al memoriei, un spatiu in care limita realului este deplasata spre vis.

“Unde fug oamenii, toti acesti emigranti care se rotesc in jurul Templului abandonat…?”…este intrebarea care apare obsesiv de-a lungul spectacolului.

”Omul si-a creat ziduri intre care s-a ingropat asemeni semintelor" (Saint Exupery), ziduri care-l impiedica sa vada lumina”, devenind o “fortareata nimicita, barca fara directie" , o fundatie subreda ce nu se poate salva inafara iubirii.

Bunicului meu

Andreea Tanasescu

 

Regia si coregrafia: Andreea Tanasescu

Constructie si coordonare marionete: Ana Maria Craciun

Multi-media: Vali Chincisan

Scenografie: Codina Dusoiu, Elena Constantin, Ionut Mandriscanu

Colajul muzical, procesare sunet: Catalin Cretu

Muzica: Eivind Aarset, Youssef Dhafer, Innerhythmic Sound System, Tim Hacker, John Williams, Arvo Paert, Maurice Ravel

Interpreti: Adi Nour, Bianca Fota, Cristina Dijmaru, Ana Maria Craciun, Valentin Stoica, Bogdan Canila, Ada Totolan, Adina Hotinceanu, Andreea Cristina Ion

Figuratie: Madalina Popa, Carolina Sevastru, Lavinia Alexandru, Mirela Radu-Cercel

Durata 1h25 minute

Spectacolul este sustinut de catre Centrul National al Dansului, Administratia Fondului Cultural National, Asociatia Pardon Mersi, Asociatia A&A Associated Artist, SC Almera International SRL

Pret bilete pentru spectacol: 20 lei / 10 lei redus

Biletele se achizitioneaza de la Casa de Bilete a TNB

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.