Reteaua Corect

Premiera piesei "Iarna", joi, în cadrul Festivalului FEST(IN) pe Bulevard

Premiera spectacolului "Iarna", inspirat de textul lui Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu va avea loc joi, 13 octombrie, de la ora 21:00, la Teatrul Nottara din Bucureşti, Sala George Constantin, ca parte a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard (10-22 octombrie), transmite Mediafax.

Sursa imagine: dcnews.ro

Într-un decor ameţitor de alb, sub privirea caldă a regizorului Mihai Măniuţiu, prinde viaţă o poveste de iarnă ciudată, în care mila duce la pierzanie. Un mister sexual. Spectatorii se întâlnesc cu piesă la Festivalul FEST(IN) pe Bulevard.

"Iarna" de Jon Fosse este un spectacol în traducerea lui Carmen Vioreanu, adaptarea Anca Măniuţiu, regia Mihai Măniuţiu, scenografia Adrian Damian, coregrafia Andrea Gavriliu, muzica Mihai Dobre şi Ana-Teodora Popa, light design Cristian Şimon şi Andrei Florea, sound design Vladimir Ivanov. Din distribuţia piesei fac parte actorii:Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andreea Gavriliu, Ştefan Lupu.

"Sper să nu obosesc nicicând să-mi arăt predilecţia pentru un teatru care farmecă şi care ştie să înnobileze iluzia ‒ să-i confere prestigiul ontologic al viziunii. Spectacolul Iarna, inspirat de magistralul text al lui Jon Fosse, este, dacă vreţi, un spectacol-manifest, în care nu ezit să dau un corp fantomelor pe care intuiţia mea (un fel de ”a doua vedere” a mea) le vede constant, în viaţa de zi cu zi.

Suntem, fiecare dintre noi, dubli, şi corpul dublului nostru fantasmatic/ fantomatic are tot atâta putere asupra spiritului noastru, cât şi corpul nostru din carne şi oase.

Fiind aproximări fulgurante ale nevăzutului, fantomele noastre devin credibile, în teatru, doar atunci cînd instaurează între noi şi spectrul lor fizic un raport de înaltă intensitate. În teatru, numai ceea ce este intens este şi verosimil. Pentru că suntem oglinzi ale lumii, dar oglinzi care se răzvrătesc. Irealitatea e însăşi măduva din coloana vertebrală a ceea ce numim realitate. Iar fantasmaticul nu e reversul, ci coagulantul realităţii din jurul nostru. Actul scenic nu e o oglindire a realităţii, ci o radiografie metafizică a ei.", afirmă regizorul Mihai Măniuţiu.

Spectacolul "Iarna" înseamnă "o oră de privit pe scenă cu nod în gât şi răsuflarea tăiată", potrivit fotografului Adi Bulboacă.

Durata spectacolului este de o ora şi 10 minute.

Teatrul Nottara îşi redeschide pentru public sălile de spectacol din bd.Magheru luni, 10 octombrie, când va începe şi cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care are loc în perioada 10-22 octombrie, găzduind expoziţii, lansări de cărţi şi spectacole.

Festivalul se va desfăşura în cele două săli ale Teatrului Nottara, de pe Bulevardul Magheru: Sala George Constantin (Sala Studio cu 100 de locuri), şi Sala Horia Lovinescu, cu 339 de locuri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.