Reteaua Corect

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard: Expoziţii, lansări de cărţi, spectacole

Teatrul Nottara îşi redeschide pentru public sălile de spectacol din bd.Magheru luni, 10 octombrie, când va începe şi cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care are loc în perioada 10-22 octombrie, găzduind expoziţii, lansări de cărţi şi spectacole, informează Mediafax.

Sursa imagine: radioromaniacultural.ro

Toţi cei cărora le-a fost dor de Nottara la el acasă sunt invitaţi, de la ora 16:30, la expoziţia de fotografie „Teatrul Nottara: de pe scenă pe simeze”, ce conţine imagini din spectacole din arhiva instituţiei, unele datând din anii ’50.

Vor putea fi văzute imagini unice, cu mari actori ai României, dintre care unii începtat din viaţă: George Alexandru, Emil Hossu, Mircea Albulescu, George Constantin, Ştefan Iordache şi mulţi alţii. Acestă galerie simbolizează motivul pentru care conducerea teatrului s-a luptat să se întoarcă în clădirea care i-a fost casă timp de 55 de ani: istoria culturală bogată ce s-a scris între aceste ziduri în toţi aceşti ani.

Intrarea este liberă, iar toate persoanele prezente vor avea ocazia să facă un tur al Teatrului Nottara şi să interacţioneze cu actorii prezenţi în teatru în acel moment. Seara va continua, de la ora 18:00, cu lansarea cărţii „Măria sa, Teofil Vâlcu”, ediţie adăugită şi revizuită de Ştefan Oprea.

De la ora 18:15, începe primul spectacol din festival, „Notenkraker sau... al cincilea anotimp” de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, prezentat de Teatrul de Revistă Ginta Latină din Chişinău. Acesta deschide secţiunea „Bulevardul comediei” şi se joacă la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Biletele se pot cumpăra online pe www.festinpebulevard.ro sau de la agenţia din bd. Magheru 20, de luni până duminică între orele 10:00-20:00.

În 2013, Teatrul Nottara, susţinut financiar de Primăria Generală şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a lansat Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.

„După trei ediţii, putem spune că este într-adevăr un festin, la care oferim publicului multe şi savuroase delicatese artistice. În aceşti ani, festivalul a avut două secţiuni principale: una rezervată comediei, cealaltă dedicată crizelor de tot felul, care, de o bună bucată de vreme, fac parte din viaţa noastră cotidiană. În 2016, această a doua secţiune aduce în prim-plan crizele de familie. Când am ales această temă, nimeni dintre noi nu putea şti că însăşi familia Teatrului Nottara avea să treacă prin cea mai gravă criză din lunga sa istorie de 70 de ani. (...) Întoarcerea în sediul de pe Magheru 20 înseamnă cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla şi semnul că se poate trăi normal, chiar şi în România. (...)

Vă aşteptăm pe toţi la festival, cu 31 de reprezentaţii (din Bucureşti: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Ţăndărică, din ţară: Arad, Braşov, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Târgovişte, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia)! Adăugăm un eveniment stradal, 2 expoziţii de fotografie de teatru, 3 spectacole-lectură, 4 lansări de carte, 4 colocvii.”, exprimă directorul Teatrului Nottara Marinela Ţepuş.

Festivalul se va desfăşura în cele două săli ale Teatrului Nottara, de pe Bulevardul Magheru: Sala George Constantin (Sala Studio cu 100 de locuri), şi Sala Horia Lovinescu, cu 339 de locuri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.