Reteaua Corect

Excelsior Teen-Fest își anunță participanții

"Dur", în regia lui Vlad Massaci, "Romeo și Julieta", în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, și "Hamlet", montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenților, ce se va desfășura între 30 septembrie și 8 octombrie în Capitală, informează Agerpres.

Sursa imagine: teatrul-excelsior.ro

Festivalul este organizat de Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, informează un comunicat al instituției de spectacole.

"Inițiat din dorința de a le oferi adolescenților o alternativă la activitățile lor cotidiene și conceput special pentru a răspunde nevoii lor de a se exprima liber, Excelsior Teen-Fest a devenit atât un spațiu creativ nou, cât și o platformă educațională dedicată tinerei generații", precizează sursa citată.

Excelsior Teen-Fest a fost recompensat cu Premiul de Excelență oferit de Institutul European Român.

Ediția din acest an se află sub semnul 'Culturii urbane', iar din secțiunea oficială fac parte spectacole din Brăila, București, Sibiu și Timișoara. Selecția este realizată de către criticul de teatru Oana Borș și se axează pe două direcții: spectacole care ating universul de preocupări, probleme, teme de viață ale adolescenților — Teen Attitude și "re-citiri" regizorale ale textelor din marea dramaturgie, care fac parte din programele de studiu ale adolescenților — Reborn Classics.

În secțiunea Teen Attitude sunt cuprinse spectacolele "Suntrack (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare)" (scenariul și regia, Radu Afrim / Teatrul "Maria Filotti" Brăila), "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții", după un roman de Mark Haddon (regia: Bobi Pricop / Teatrul Național București), "Dur", după George F. Walkerr (regia Vlad Massaci / Teatrul de Comedie), "20 noiembrie", după Lars Noren (regia: Eugen Jebeleanu / Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu), "Vandalul", după Hamish Linklater (regia: Andreea Vulpe/ Unteatru), și "Say it now!", după un text de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, în regia lui Marcelino Martin Valiente (Teatrul Național Timișoara).

Secțiunea Reborn Clasic cuprinde spectacolele: "Hamlet", după William Shakespeare, în traducerea lui Peca Ștefan, regizat de Ada Lupu (Teatrul Național Timișoara), "Romeo și Julieta", Shakespeare, în regia lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis București), "Pescărușul" de A.P Cehov, un spectacol de Andreea și Andrei Grosu (Teatrul Odeon București), și "Deșteptarea primăverii", de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache.

Alături de spectacolele ce vor fi prezentate în cadrul Reborn Classic și Teen Attitude, programul celei de-a treia ediții va include numeroase evenimente conexe adresate tinerilor din segmentul de vârstă 14-18 ani: ateliere de creație teatrală coordonate de artiști importanți (secțiunea Teens in the Spotlight), expoziții de fotografie, proiecții de filme și prezentări de carte.

În completarea secțiunilor acestora, anul acesta vor fi incluse și alte activități, menite să exploreze noi paliere ale creativității adolescenților. Totodată, Excelsior Teen-Fest va găzdui anul acesta, în premieră, și câteva spectacole invitate din străinătate, promit organizatorii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.