Reteaua Corect

"Angajare de clovn" de Matei Vișniec, regia Ion Caramitru, în avanpremieră la TNB

Scris de newsreporter in 28 decembrie 2016 la 11:33, in Stage. 71 vizualizari Intra in discutie TaguriAngajare de clovn, avanpremiera, Matei Visniec, spectacol, TNB shortlinkhttp://crct.ro/npJd

Spectacolul "Angajare de clovn" de Matei Vișniec, cu regia și conceptul artistic semnate de Ion Caramitru, va avea premiera oficială pe 8 ianuarie 2017 la Teatrul Național "I.L. Caragiale din București, dar va putea fi văzut în avanpremieră pe 28 și 29 decembrie 2016 și pe 7 ianuarie, de la ora 19,30, la Sala Studio, informează un comunicat, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: teatruldepelipscani.ro

Din distribuție fac parte actorii Petre Ancuța, Emilian Mârnea, Florin Călbăjos, precum și mai mulți artiști de la Circul Globus, printre care se află magicianul Antonio, Vanda Rotaru, clovnul Cristiano (cu Miss & Eliz), Camelia Lazăr, Bogdan Andreescu. Amfitrioni muzicali vor fi Clara Toplicianu și Lorena Sanda.

Aleasă în 1991 drept cea mai bună piesă a anului la concursul UNITER, 'Angajare de clovn' a devenit una dintre cele mai jucate piese contemporane, și nu doar pe scenele noastre.

"Această piesă mi-a purtat noroc. După ce am tradus-o în franceză, ea și-a găsit imediat un ecou în Franța și în alte multe țări, a fost unul dintre marile mele succese la Avignon, dar și în Germania, Italia, Statele Unite, Brazilia, Rusia, Turcia, Polonia...", povestește autorul, citat în comunicat, despre piesa scrisă în 1986 "cu gândul la clovnii lui Fellini".

Actuala montare de la Naționalul bucureștean aduce în lumina reflectoarelor o nouă viziune asupra textului, într-o geometrie variabilă — a Sălii Studio, deosebit de ofertantă din acest punct de vedere, potrivit comunicatului citat.

"Îmi place să fiu provocat și m-am autoprovocat să conduc această aventură artistică, împreună cu acești foarte talentați și tineri actori", mărturisește Ion Caramitru, regizorul spectacolului.

Premiera va avea loc în prezența autorului, în aceeași zi Matei Vișniec fiind și invitatul Conferințelor Teatrului Național. Cu această ocazie, de la ora 11,00, la Sala Mică, scriitorul român, care este de mai mulți ani o voce familiară în spațiul cultural francez, va vorbi despre "Festivalul de la Avignon, capitala mondială a teatrului".

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.