Reteaua Corect

Spre umanul propus de Irina Cristescu

Scris de newsreporter in 16 noiembrie 2022 la 09:50, in Arts. 377 vizualizari Intra in discutie TaguriEXPOZITIE, Irina Cristescu shortlinkhttp://crct.ro/nAsE

Acum luni de zile scriam cu pana bărbatului încovoiat de grijile iubirii cautate și regăsite, că Irina Cristescu va reajeza simeza universului ei interior într-o nouă lume de armonie și culoare. Abia așteptam a doua expoziție a artistei, care să confirme sau să infirme senzația ca este un pictor demn de înaltă și contemporană galerie națională.

Iată că, într-o toamnă de Joi, de dinaintea rasplătitei Vineri (Noiembrie 17, Galeria Galateca, ora 18:30) , artista ne pregătește surpriza. Ne invită să devenim din nou lacomi după umanul dintre noi. Căci dacă dragostea dintâi am regăsit-o în prima sa expoziție de lumină, explozie nu alta, dilatare a unui atom care ne-a condus pe fiecare spre iubirea cea imaginată în adâncul ascuns al sufletului, acum ne ducem spre umanul de pe pământ, definit prin panelul artistei.

HUMAN se intitulează noua aventură! Deja ma imaginez scormonind atent, devorând și respirând umanul propus de Irina Cristescu (de ce în limba engleză probabil o sa aflăm la vernisaj). Artista, deci, sublimați de devoțiunea artisitică, ne obligă să revenim la dânsa. Ne atrage cu forța tinereții sale mature și virile în căutarea diurnă a marilor răspunsuri.

Ca și marii artiști de odinioară, ea dorește să ne propună o nouă formulă de mix astral. Căci umanul fără cosmogonie nu poate fi nici divin, dară mite pământean. Dacă nu cumva, Irina, prin cunoscuta-i tehnologică preoție a transformării mediumului creativ, ne propune doar o continuare a primei sale expoziții. Nu știu, dar am o curiozitate de a afla egală cu forța primei sale explozii.

Abia aștept să scrutez misiunea artistei și menirea spre care ne îndreaptă. Dacă prima dată, atunci când lumina a invadat sălile întunecate ale Parlamentului României, am lăudat curajul Irinei de a ne străpunge cu lumina oglinzii (tocmai oglinda ce a definit Versailles sub Regele Soare), acum HUMAN va sta sigur sub microscopul necrățător al criticului arțăgos și lăudăros din mine, strict companion al colecției de picturi ultra conservatoare de pe pereții casei mele. Căci neastâmpărat voi colinda culorile și mediumul prin care Irina Cristescu mă va conduce.

La Galeria Galateca, Joi 17 Noiembrie, la ora 18:30 ne dăm întîlnire cu toții, iubitori de artă și calitate, pentru a vedea, imagina și înțelege umanul imaginat de Irina Cristescu.

de H.H. Hartmann

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.