Reteaua Corect

Spectacole de muzica, teatru si festival medieval, de Zilele Brasovului

Spectacole de muzica, teatru, expozitii, targuri de flori, targuri mestesugaresti, concerte in aer liber, un festival medieval, dar si Parada Junilor sunt cateva dintre evenimentele pregatite brasovenilor si turistilor pentru Ziele Brasovului, care vor incepe joi si se vor incheia duminica, potrivit Mediafax.

"Sarbatoarea Junilor este finantata prin acest program, inclusiv materiale de promovare care prezinta toate traditiile Junilor. Fondurile totale sunt de 990.000 de lei, din care 700.000 de lei reprezinta finantarea nerambursabila, obtinuta prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat. Din aceasta suma, pentru Parada Junilor si spectacolul folcloric din Piata Sfatului, la care vor fi invitate ansambluri din municipiu si judet, finantarea<BR>este de 127.000 de lei", a declarat, miercuri, Cecilia Doiciu, directorul Directiei Relatii Externe, Cultura si Evenimente din Primaria Brasov.

Printre evenimentele din cadrul Zilelor Brasovului se numara si campania de promovare a Brasovului, care a obtinut premiul de Capitala Verde a Romaniei, eveniment la care va participa, vineri, si ministrul Mediului si al Padurilor, Laszlo Borbely. in cadrul campaniei, voluntari imbracati in verde vor face tururi ale centrului vechi pe bicicleta si vor imparti pliante informative.

Zilele Brasovului vor fi deschise, incepand de joi, cu inaugurarea targului de flori in Piata Sfatului, a targului de mestesugari pe promenada din fata Parcului Central, dar si a unui targ al ONG-urilor pe strada Diaconu Coresi si o "Ulita a Vinului" pe strada Michael Weiss din centrul vechi al orasului.

De vineri si pana duminica va avea loc si Festivalului Medieval din Cetate, unde cavalerii se vor lupta in turnirul armelor cavaleresti pentru a cuceri inimile domnitelor, iar turistii si brasovenii care vor sa invete sa manuiasca sapadele, sa traga cu arcul, sa arunce sulita sau sa danseze vor putea participa la workshop-uri organizate in cetate.

De la festival nu vor lipsi scenetele de teatru si concertele de muzica medievala, dar si spectacolele cu torte.

In fiecare seara, in Piata Sfatului vor fi organizate concerte pentru toate gusturile. Astfel, seara de vineri, de la orele 17.00, va fi dedicata concetelor simfonice, cu Filarmonica Brasov si Opera Brasov, iar sambata seara, de la ora 19.00, pe scena vor urca Directia 5 si Damian Draghici intr-un concert pentru "Brasov - Capitala verde a Romaniei".

Duminica, de 1 Mai, va fi cea mai spectaculoasa zi a evenimentului, cand va avea loc, incepand de la orele 11.00, traditionala Parada "Coborarea Junilor in Cetate", la care sunt asteptate sa participe cateva mii de persoane, la fel ca in fiecare an.

Traseul Junilor va fi Piata Unirii, str. Brancoveanu, str. G. Baritiu, str. Muresenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piata Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piata Unirii, Pietrele lui Solomon.

In incheiere, in Piata Sfatului, duminica seara, de la orele 18.00, sunt asteptati iubitorii muzicii populare, pentru care a fost pregatit un specacol folcloric cu Taraful tara Barsei, Ansamblul folcloric Rupea, Angela Rusu, Daniela Condurache si Petrica Matu Stoian.

De asemenea, pe toata perioada Zilelor Brasovului, Teatrul "Sica Alexandrescu" a pregatit o serie de spectacole precum "Un cuplu ciudat", de Neil Simon, "Fanteziile sexuale ale sotului meu aproape ca m-au innebunit", de John Tobias sau "Puterea obisnuintei", de Thomas Bernhard.

Pentru melomani, Opera Brasov a pregatit, sambata, de la ora 18.30, spectacolul "Lucia Di Lammermoor", de G. Donizetti. si muzeele din Brasov isi asteapta vizitatorii cu diverse expozitii si evenimente dedicate Zilelor Brasovului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.