Reteaua Corect

Singurul teatru din Bucureşti, parte a Uniunii Teatrelor Europene SE DEGRADEAZĂ

Actorul şi regizorul Vlad Zamfirescu, directorul interimar al Teatrului „Bulandra” din Bucureşti, trage un semnal de alarmă cu privire la starea de degradare a spaţiilor instituţiei, anunță news.ro, potrivit Știripesurse.

Într-un mesaj publicat vineri pe pagina sa de Facebook, alături de mai multe fotografii, el a spus că a cerut Primăriei Municipiului, de care aparţine teatrul, finanţare mai mare pentru reparaţii curente şi obiecte de inventar şi că a discutat cu Nicuşor Dan, primarul general, despre problemele de la „Bulandra”.

„Cabina doamnei Bulandra. Anul 2021. Am decis că adevărul trebuie spus şi, mai ales, arătat. Aşa arata cabinele Teatrului Bulandra sala «Toma Caragiu» în prezent”, a scris el.

Zamfirescu a subliniat că nu comentează de ce s-a ajuns în această situaţie, însă a cerut urgent alocarea de fonduri pentru reparaţii.

„Singurul teatru din Bucureşti care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta. Nu are sens să comentez aici de ce şi cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Cert este că aşa stau lucrurile în prezent. Şi, de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. „Dacă v-aş pune poze şi de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte şi avertismentul: «Aceste imagini va pot afecta emoţional». Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă ca facem «umbră degeaba»”.

El a spus că a fost întrebat, la o întâlnire cu consilierii Primăriei, „de ce am bugetat o sumă mai mare la capitolul 20.02 (reparaţii curente) şi 20.05 (obiecte de inventar). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume”.

Managerul a adăugat că primarul general s-a arătat „real interesat” de rezolvarea acestei probleme şi că dosarul cu pozele tuturor spaţiilor a fost depus la Primăriei.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.