Reteaua Corect

Se deschide cea mai mare expoziție de artă vizuală din România

Scris de newsreporter in 18 august 2020 la 10:41, in Arts. 854 vizualizari Intra in discutie Taguriarta vizuala, BRUKENTHAL, EXPOZITIE, sibiu shortlinkhttp://crct.ro/nwxg

Muzeul Național Brukenthal găzduiește una dintre cele mai mari expoziții de sculptură și artă vizuală din perioada postdecembristă ce a fost organizată la Sibiu. Este vorba de expoziția intitulată „Grigore Minea și invitații”, care se va deschide miercuri, 19 august, la ora 11:00, în curtea Palatului Brukenthal, scrie sibiu100.ro.

Evenimentul va reuni, la Sibiu, 60 de artiști români, reprezentanți ai artei postbelice și contemporane românești.

„Expoziția Grigorie Minea și invitații constituie evenimentul artistic care marchează pozitiv profilul cultural al Sibiului în luna august a acestui an, reunind, pentru o memorabilă conversație, 60 de artiști români, reprezentanți ai artei postbelice și contemporane românești. Sculptura este o artă exprimată prin forța materiei, a materialului oricare ar fi acesta: piatră, lemn, lut, bronz etc. Efectul tactil al materialului, impactul acestuia în spațiul nostru, este esențial pentru a determina o anumită înțelegere a forței exprimate prin material. În acest fel, materialul, plinul, devine un motiv, devine modalitate de exprimare a absenței, a spațiului vid. Să faci nevăzutul văzut și să încercuiești absentul cu materia care, prin natura ei neagă absența, aduce sculptura într-o zonă în care trebuie recumpănite toate înțelegerile: modul de a vedea, modul de a simți, modul de a atinge și a dimensiona o sculptură”, a spus dr. Alexandru Chituță, curatorul expoziției.

Acest regal de sculptură la care au fost invitați și pictori și graficieni, constituie un eveniment care încununează o amplă activitate artistică și o viață dedicată a maestrului Grigorie Minea.

„Ne bucură totodată faptul că venirea acestuia la Sibiu, înseamnă și reîntoarcerea sa acasă, într-un oraș care de mai bine de 30 de ani îi etalează victorie, o sculptură așezată la intrarea în vechiul burg și la o poartă de acum internațională a Transilvaniei și României – Aeroportul internațional Sibiu. Asocierea sculpturii cu lucrările de pictură pe pânză sau pe alte materiale, grafica, acuarela, instalațiile etc. aduc o unitate și o complementaritate. Aceste lucrări picturale nu sunt preocupări de conjuctură, ci moduri independente care completează arta sculpturii ca modalitate plastic, încorporând preocupări de suprafață, de mediu sau de perceptive unică în contextul lumii natural sau dirijate”, a mai spus curatorul expoziției.

Intrarea la vernisaj se va face în limita locurilor disponibile, prin rezervări la numărul de telefon: 0732124413.

Artiștii care vor participa la eveniment sunt: Grigorie Minea, Radu Aftenie, Ion Iancuț, Vasile Anghelache, George Apostu, Oana Asavei, Florin Mitroi, Vasile Gorduz, Darie Dup, Oana Asavei, Cristian Breazu, Vladimir Șetran, Mihai Caranică, Răzvan Caratănase, Paul Vasilescu, Lucian Țăran, Panaite Chifu, Constantin Cioc, Alexandru Ciutureanu, Dinu Câmpeanu, Mihai Tugearu, Ion Țițoiu, Napoleon Tiron, Vlad Ciobanu, Florin Codre, Aurel Contraș, Șerban Crețoiu, Gabriela Grețu, Vera Davidescu, Vasile Dobre, Corneliu Tache, Nicolae Stoica, Sava Stoianov, Grigore Slavu, Liviu Russu, Alexandra Dogaru, Maxim Dumitraș, Mihai Ecobici, Florian Florică, Bogdan Iacob, Cristina Iliescu, Gheorghe Iliescu Călinești, Geanina Ionescu, Johannes Kares, Marius Leonte, Petre Lucaci, Henry Mavrodin, Ioan Medruț, Paul Neagu, Petre Nică, Dumitru Pasima, Neculai Păduraru, Adrian Popovici, Constantin Popovici, Radu Dumitru, Anton Rațiu, Dinu Rădulescu, Victor Roman, Mircea Roman, Vasile Rizeanu.

sibiu100.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.