Reteaua Corect

Sâmbătă începe Târgul de artă de la Bruxelles, ediţia a 64-a

La 26 ianuarie 2019 îşi deschide porţile Târgul de artă de la Bruxelles (BRAFA), ajuns la cea de-a 64-a ediţie, unul dintre cele mai importante evenimente europene dedicate artei, scrie Agerpres.

Ediţia din acest an îi are ca invitaţi de onoare pe artiştii Gilbert & George, care colaborează şi care prin contribuţiile lor realizează o ''puternică contra-artă care este poetică şi motivată emoţional'', potrivit site-ului oficial al evenimentului, www.brafa.art. Cei doi sunt cunoscuţi pentru operele lor care vizează probleme sociale şi convenţii artistice, explorând un spectru larg de subiecte ce ţin de rasă, sexualitate, religie sau mortalitate.

''Artă pentru toţi'' este sloganul după care se ghidează arta lui Gilbert şi George. Chiar dacă arta lor se inspiră din viaţa cotidiană, viziunea pe care o oferă este în schimb metafizică, mistică sau polemică, însă întotdeauna are un strop de umor şi este realizată cu scopul de a transmite un mesaj, conform www.brafa.art. În cadrul BRAFA 2019, cei doi artişti vor prezenta cinci din cele mai recente opere ale lor care vor fi expuse în locuri diferite ale târgului. Gilbert s-a născut în Dolomiţi, Italia, în 1943, iar George s-a născut în Devon, în 1942. Cei doi au participat cu operele lor la multe expoziţii solo sau de grup inclusiv în cadrul celei de-a 51-a ediţie a Bienalei Internaţionale de la Veneţia (2005), la Premiul Turner (Londra, 1984) şi la Carnegie International din Pittsburgh (1985). Au avut şi expoziţii solo la galerii din China, Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania, SUA, Polonia.

Prima ediţie a Târgului de artă de la Bruxelles (BRAFA) a avut loc la Arlequin Hall din Galerie Louiza, în 1956. Târgul este unul dintre cele mai prestigioase şi mai vechi evenimente de profil din lume, incluzând obiecte de artă de înaltă calitate, artefacte antice, moderne sau chiar reprezentări de artă contemporană. Este apreciat drept un barometru de încredere în piaţa de profil.

Charles Van Hove şi Mamy Wouters, care au fost preşedinte, respectiv, vicepreşedinte în cadrul Camerei belgiene a reprezentanţilor de antichităţi, s-au aflat în spatele iniţiativei privind realizarea acestui eveniment. Primul târg belgian de antichităţi a fost organizat asemenea târgurilor de la Grosvenor House din Londra sau Prinsenhof din Delft, însă a precedat celor din Paris, Florenţa sau Munchen.

Succesul în creştere al târgului şi numărul tot mai mare de participanţi au scos în evidenţă faptul că era nevoie de o locaţie tot mai mare să poată ţine pasul cu procesul de dezvoltare al evenimentului. Spectrul obiectelor expuse a continuat să crească. Din 1967 până în 2003, târgul a fost organizat la Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles. Până în 1994, doar intermediarii belgieni de antichităţi care erau membrii ai Camerei Regale a Intermediarilor de Antichităţi puteau să ia parte la târg.

Prima mare schimbare a apărut în 1995 când Christian de Bruyn a luat decizia de a deschide pentru prima dată târgul şi pentru reprezentanţii străini de antichităţi. Această decizie a fost văzută de reprezentanţii belgieni de antichităţi drept una revoluţionară. Astfel, a apărut necesitatea găsirii unui spaţiu locativ mai mare drept pentru care, în 2004, Târgul Belgian de Antichităţi s-a mutat la Tour&Taxis, loc important pentru patrimoniul arhitectural industrial belgian, aflat în zona de nord a Bruxelles-ului, aproape de canalul Willebroek.

În 2009, numele de Târgul de Antichităţi Belgiene sau Târgul de Antichităţi al Belgiei nu mai reflecta dimensiunea târgului, drept pentru care a fost redenumit Târgul de Antichităţi şi Arte Selecte din Bruxelles (BRAFA). La 30 septembrie 2009, târgul a intrat sub patronajul reginei Paola. Din 2012, preşedinte al târgului este Harold t'Kint de Roodenbeke. Potrivit acestuia, în 2018 târgul a avut peste 65.000 de vizitatori, conform www.brafa.art.

Peste 130 de galerii de artă reprezentative la nivel internaţional participă la BRAFA, ponderea privind provenienţa galeriilor fiind de 40% din Belgia şi 60% străine. Şaisprezece state sunt reprezentate la acest târg de profil: Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Italia, Japonia, Luxemburg, Maroc, Monaco, Rusia, Spania şi SUA.

Mai mult de 100 de experţi din întreaga lume participă la autentificarea celor circa 15.000 de obiecte încadrate în cele 20 de specialităţi, inclusiv arheologie clasică, artă tribală, artă precolumbiană, artă asiatică, bijuterii, numismatică, obiecte de artă şi mobilă din Evul Mediu şi până astăzi, picturi vechi şi moderne, artă contemporană şi design, sculptură, ceramică, porţelan, carpete şi textile, schiţe, gravuri, cărţi rare, fotografie şi autografe. Târgul, care se încheie la 3 februarie 2019, este organizat pe o suprafaţă de 15.400 metri pătraţi. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.