Reteaua Corect

S-a deschis a XXVI-a ediţie a Salonului Naţional Fotogeografica

Scris de newsreporter in 12 octombrie 2022 la 10:30, in Arts. 388 vizualizari Intra in discutie TaguriSalonul Naţional Fotogeografica shortlinkhttp://crct.ro/nAis

Cea de-a XXVI-a ediţie a Salonului Naţional Fotogeografica, care reuneşte o selecţie dintr-un număr de peste 1.500 de fotografii înscrise de cei 262 participanţi din toată ţara, s-a deschis, marţi seară, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, relatează Știripesurse.

Preşedintele de onoare al Fotogeografica, Cristian Lascu, a evidenţiat calitatea fotografiilor prezentate la această ediţie a salonului, potrivit Agerpres.

"Fotografia este moment şi loc, iar imaginile premiate şi imaginile selecţionate ilustrează foarte bine lucrul acesta. Fotografii au avut, unii un aparat bun sau mai puţin bun, nu neapărat foarte bun, dar talent şi răbdare şi au surprins exact ce spuneam. (...) Juriul nu a avut o sarcină uşoară. Am avut multe fotografii foarte bune, în care fotografii au fost la un pas de momentul ăla bun, la o clipă de momentul ăla şi la un pas de locul potrivit. Şi ei merită felicitaţi şi încurajaţi pentru că data viitoare vor reuşi, cu siguranţă, să prindă cele două elemente esenţiale", a spus Lascu.

Coordonatorul proiectului, Paul Bordaş, a anunţat că expoziţia Fotogeografica va fi prezentată de 1 decembrie, la Chişinău.

La deschiderea salonului, a fost prezentat şi catalogul "Fotogeografica 2022", care conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele două secţiuni, patrimoniu cultural şi patrimoniu natural, la categoriile elevi/studenţi şi open, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.

Amfitrionul evenimentului a fost Andreea Rebălţescu, director de comunicare al Romanian United Fund, organizaţie nonprofit cu sediul în Chicago, SUA.

Foaierul Media al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti găzduieşte expoziţia jubileu "Fotogeografica, un sfert de veac", iar la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti este programată seria de evenimente conexe şi complementare, Serile Fotogeografica, care abordează teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto şi activităţi de conştientizare publică.

Salonul va fi deschis pentru vizitare până pe 24 octombrie, iar în perioada 24 - 30 octombrie, expoziţia Fotogeografica va fi găzduită de Biblioteca Naţională a României, în cadrul evenimentului "Grigore Antipa şi Emil Racoviţă, personalităţi ale ştiinţei mondiale".

Fotogeografica este un brand consacrat al artei fotografice prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor româneşti. Proiectul este realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cu suportul deosebit al Operei Naţionale Bucureşti şi Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.