Reteaua Corect

S-a deschis Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov

Scris de newsreporter in 21 august 2022 la 11:14, in Arts. 373 vizualizari Intra in discutie Taguribrasov, film, rasnov shortlinkhttp://crct.ro/nA34

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov, care se concentrează pe conceptul #Graniţe / #Borders şi îşi propune să răspundă la întrebări şi provocări multiple care ţin de libertăţile individuale şi creative cu care societatea actuală se confruntă, s-a deschis sâmbătă la cinematograful "Amza Pellea" din localitate, scrie știripesurse.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis sâmbătă AGERPRES, istoricul Adrian Cioroianu, invitatul special al evenimentului, a punctat câteva aspecte din geopolitica actuală, susţinând că "în actualul context e limpede că nişte graniţe se vor schimba".

"Odessa este foarte importantă pentru România deoarece este continuarea logică, în plan teritorial, a gurilor Dunării. României nu îi va fi niciodată indiferent cine stăpâneşte Odessa", a spus Cioroianu, citându-l pe Gheorghe Brătianu, referitor la poziţia României faţă de conflictul ruso-ucrainean.

Totodată, istoricul Adrian Cioroianu a menţionat, în cadrul discuţiilor cu publicul, că "rebelii sunt cei care creează istoria, iar una dintre întrebările care rămân deschise este cine sunt, de fapt, rebelii de astăzi".

La deschiderea festivalului au fost prezenţi directorul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, Mihai Dragomir, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, primarul din Râşnov, Liviu Butnaru, alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Ediţia cu numărul XIV a #FFIR2022 se desfăşoară în locaţii multiple din zona Râşnov: Cetatea Râşnov, La Lift spre Cetate, Piaţa Unirii (Râşnov), Cetatea Feldioara, Promenada Codlea, Parcul Cetate din Hărman şi Bastionul Ţesătorilor din Braşov.

Dezbaterile #FFIR pot fi vizionate LIVE pe canalele social media ale festivalului.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov este un eveniment cultural certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe. Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov este organizat de Asociaţia Mioritics şi Asociaţia Râşnov Society.

 

știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.