Reteaua Corect

Roger Waters, situație absurdă în Berlin

Scris de newsreporter in 28 Mai 2023 la 11:52, in Arts. 605 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBnT

Cofondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, a declarat că se opune fascismului şi bigotismului atunci când a purtat o uniformă în stil nazist pe scenă la un concert din Berlin, ceea ce a determinat poliţia germană să lanseze o anchetă asupra muzicianului britanic, scrie Știripesurse.

În vârstă de 79 de ani, a declarat că unele aspecte ale spectacolului său de la Mercedes-Benz Arena din Berlin, care au fost puse sub semnul întrebării, au fost "destul de clar" o declaraţie împotriva fascismului, a nedreptăţii şi a bigotismului. "Încercările de a prezenta aceste elemente ca fiind altceva sunt nesincere şi motivate politic", a scris el pe Twitter.

Imagini de la un concert din 17 mai îl arată pe celebrul cântăreţ şi basist într-un trenci lung negru cu brăţări de culoare roşu aprins, îndreptând o imitaţie de mitralieră spre public.

Ţinuta includea o emblemă asemănătoare cu o svastică formată din două ciocane încrucişate - iconografie care a apărut şi pe costumele din filmul bazat pe albumul de succes "The Wall" din 1979 al trupei Pink Floyd, o critică a fascismului.

Waters a declarat că reprezentarea unui "demagog fascist nebun" a fost o caracteristică a spectacolelor sale de la "The Wall" încoace.

Utilizatorii reţelelor de socializare i-au luat apărarea lui Waters, spunând că spectacolul a fost o recreere a unor scene satirice din filmul în care joacă starul rock devenit militant Bob Geldof şi că Waters a purtat acelaşi costum în concerte anterioare.

Simbolurile, steagurile şi uniformele naziste sunt interzise în Germania. Waters este investigat în temeiul unei legi separate, fiind suspectat de "incitare a poporului", a declarat poliţia.

Costumul purtat de Waters "este considerat capabil să încalce demnitatea victimelor, precum şi să aprobe, să glorifice sau să justifice dominaţia violentă şi arbitrară a regimului nazist într-un mod care perturbă pacea publică", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Alte oraşe germane, printre care Munchen, Frankfurt şi Köln, au încercat să anuleze concertele lui Waters după ce grupuri evreieşti, inclusiv Consiliul Central al Evreilor, l-au acuzat de antisemitism.

El a negat acuzaţiile, iar eforturile de a opri concertele au eşuat. Ultima dată din turneul german, care va avea loc duminică la sala Festhalle din Frankfurt, este încă listată pe site-ul lui Waters.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.