Reteaua Corect

Rio de Janeiro găzduieşte, începând de vineri, un carnaval al superlativelor

Scris de newsreporter in 09 februarie 2018 la 12:53, in Arts. 45 vizualizari Intra in discutie Taguribrazilia, Carnaval, petrecere, rio de janeiro, samba, vineri shortlinkhttp://crct.ro/nsee

Cu milioane de persoane deghizate prezente pe stradă, milioane de litri de bere, defilări grandioase pe Sambadromul cu peste 72.000 de locuri, oraşul brazilian Rio de Janeiro găzduieşte, începând de vineri, un carnaval al superlativelor, relatează AFP, care prezintă evenimentul în cifre, scrie Agerpres.

6 milioane de petrecăreţi - Această cifră cuprinde numărul persoanelor care urmează să iasă pe străzi pe parcursul carnavalului, echivalentă cu populaţia din Rio de Janeiro. Primăria speră să atragă 1,5 milioane de turişti din Brazilia şi din întreaga lume, cu 400.000 mai mulţi decât anul trecut.

13 şcoli de samba - Este vorba despre şcolile din "Grupo Especial'' (grupul special), fiecare având între 3.000 şi 4.000 de persoane, elita carnavalului, acestea defilând toată noaptea de duminică spre luni pe Sambadrom, în faţa a peste 70.000 de spectatori în cadrul unei competiţii jurizate, pe baza unor criterii foarte stricte, de 54 de membri ai juriului. Ca şi în fotbal, şcolile sunt împărţite în mai multe categorii, cele din ''divizia a doua'' defilând vineri şi sâmbătă.

720 metri de samba - Aceasta este lungimea Sambadromului, un stadion mare în formă de bulevard, înconjurat de tribune, unde vor evolua carele, dansatorii şi percuţioniştii şcolilor de samba.

3,5 miliarde de reali brazilieni - Primăria estimează că afluxul de turişti va injecta 3,5 miliarde de reali în economia oraşului, aproximativ 875.000 de euro. Un avantaj pentru un oraş care trece printr-o criză financiară gravă.

86% grad de ocupare al hotelurilor - Hotelurile din Rio sunt ocupate în proporţie medie de 86%, în creştere faţă de procentul de 71% înregistrat anul trecut, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Industriei Hoteliere din Brazilia (ABIH).

Costum de cel puţin 200 de euro - Pentru a defila pe Sambodrom, persoanele care nu sunt membre ale unei şcoli de samba îşi pot achiziţiona costume în schimbul unei sume situate între 800 şi 1.600 de reali (între 200 şi 400 de euro).

Peste 100 de milioane de prezervative - Guvernul a anunţat distribuirea gratuită la nivel naţional, pe perioada festivalului, a 106 milioane de "camisinhas", numele dat prezervativelor în Brazilia. Cifra este echivalentă cu jumătate din populaţia Braziliei. Pe lângă acestea, vor fi distribuite 200.000 prezervative pentru femei şi 3,8 milioane de pliculeţe de gel lubrifiant.

7 milioane de litri de bere - Aceasta este cifra vânzărilor anticipată de compania producătoare de bere AmBev în zona de desfăşurare a festivalului şi în zonele limitrofe.

Peste 32.000 de toalete publice - Primăria a anunţat instalarea a 32.560 de toalete publice pe străzile din Rio în timpul carnavalului. Pe străzile cele mai populate, precum Bola Preta, unde se estimează că vor fi, sâmbătă, 1,5 milioane de petrecăreţi, proporţia ar fi de o toaletă la 2.600 de persoane. Insuficient, mai ales ţinând cont de estimările privind numărul litrilor de bere care vor fi consumaţi, notează sursa citată. Însă, persoanele surprinse în timp ce îşi fac nevoile pe stradă sunt pasibile de o amendă în valoare de 563 reali (130 de euro).

În acest an, ceremonia de înmânare a cheilor oraşului, care marchează debutul oficial al Carnavalului de la Rio de Janeiro, are loc vineri, 9 februarie.

"Am făcut eforturi uriaşe pentru a prezenta lumii un carnaval foarte frumos şi sperăm că el se va desfăşura într-o atmosferă calmă şi fără violenţă", a declarat în luna ianuarie controversatul primar din Rio de Janeiro, fostul pastor Marcelo Crivella, într-o conferinţă de presă.

Fost pastor al Bisericii Universale a Împărăţiei lui Dumnezeu, primarul Marcelo Crivella a fost criticat şi acuzat că promovează o morală excesivă, după ce a anunţat anul trecut că a redus cu 50% subvenţiile acordate şcolilor de samba care participă la Carnavalul de la Rio.

"Nu este adevărat că primarul nu susţine Carnavalul din motive religioase, aceste argumente nu sunt admisibile", a spus el în conferinţa de presă.

Cu toate acestea, anul trecut, la o lună după ce a câştigat alegerile locale şi a devenit primar, Marcelo Crivella a boicotat festivităţile organizate cu ocazia Carnavalului şi nu a asistat la niciuna dintre defilările programate în cadrul evenimentului. Nu a participat nici la tradiţionala procesiune în timpul căreia cheile oraşului sunt înmânate regelui Momo, personaj obez şi jovial, care întruchipează frenezia şi exuberanţa carnală a celei mai mari petreceri populare de pe Terra. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.