Reteaua Corect

Premieră în pandemie: Spectacole de teatru cu public dintr-o singură familie

Scris de newsreporter in 07 iulie 2020 la 11:14, in Arts. 685 vizualizari Intra in discutie Tagurifamilie, pandemie, premira, sibiu, teatrul gong shortlinkhttp://crct.ro/nwl6

Pandemia de COVID-19 marchează o premieră pentru teatrele din Sibiu, unde au apărut spectacole de succes, precum "Cenuşăreasa. Doar o poveste?", care se joacă în aer liber, iar publicul este format doar din membrii unei singure familii, scrie Hotnews.ro.

Spectacolul pentru copii "Cenuşăreasa. Doar o poveste?" a avut prima reprezentaţie vineri dimineaţă, când au fost prezenţi trei spectatori - o mamă cu cele două fetiţe.

Practic, acest gen de spectacole exclusiviste din cauza pandemiei, care pot fi urmărite în aer liber, se joacă doar la Teatrul "Gong" din Sibiu, singura instituţie teatrală din municipiu care a reuşit să ofere publicului spectacole în curtea interioară, unde a amenajat o scenă. Toate biletele pentru spectacolele care au loc de vineri până duminică, inclusiv, s-au epuizat.
"Interesul e mare. Este a treia săptămână în care jucăm în formula asta şi am reuşit să vindem toate biletele de fiecare dată. Probabil că aşteptau (să jucăm n.r.). Sunt convins că sunt şi mulţi cărora le e frică, pentru că suntem încă în pandemie, dar în acelaşi timp îşi doresc să vină la Teatrul "Gong", a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul de producţie al Teatrului "Gong", Mircea Corcoveanu.
Potrivit sursei citate, spectacolele de teatru jucate în aer liber din cauza pandemiei sunt "o soluţie de compromis".
"E o soluţie de compromis. E felul nostru de a merge mai departe, de a continua ideea noastră de teatru pentru copii şi tineret. E o soluţie pe termen scurt. Nu o văd aplicată pe termen lung, o să fie şi frig afară, este meteo dependentă şi nu putem să facem lumini afară, luminile sunt partea importantă a unui spectacol, a atmosferei, un spectacol în aer liber este un spectacol de animaţie, un spectacol pentru copii care mai foloseşte şi efecte de lumină şi este ce putem face deocamdată. Ne bucurăm să facem asta", a explicat Mircea Corcoveanu.
Cele mai multe familii consideră un privilegiu că merg la teatru cu copiii şi, practic, actorii le oferă un spectacol doar lor.
Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă sâmbătă, 4 iulie, de la ora 10,00, premiera spectacolului "Cenuşăreasa. Doar o poveste?" în regia Avei Labadi Megyes. Actorii Teatrului "Gong" aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenuşăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Ava Labadi, pe ritmuri muzicale şi cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale şi al bucuriei inocente.


HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.