Reteaua Corect

Președinți și alte celebrități, în licitație, la București

Abraham Lincoln, Barack Obama, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, alături de Freddie Mercury sau alte figuri celebre, sunt prezente în Licitația de Artă Contemporană, organizată de A10 by Artmark, marți, 16 noiembrie, relatează Știripesurse.

Personalitățile apar în opere de artă semnate de artiști români contemporani în momente istorice-cheie. Artistul Valeriu Mladin îi ilustrează pe președinții SUA Abraham Lincoln și Barack Obama în opera „Gradient”, care are prețul de pornire de 15.000 de euro, și care juxtapune „în oglindă” cunoscuta statuie de marmură a lui Abraham Lincoln (realizată de Chester French pentru Memorialul Lincoln din Washington) cu o statuie imaginară din bronz a lui Barack Obama, iar asocierea este o trimitere directă la filiaţia dintre ideologiile politice şi proiectele reformatoare ale celor doi preşedinţi americani. Pe de altă parte, artista Marilena Murariu îi ilustrează în lucrarea „Selfie Up”, cu prețul de pornire de 5.000 de euro, pe cei 4 președinți ai României din ultimele 3 decenii - Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Opera a făcut parte din expoziția „Da, da, țara, cetera, etcaetera”, Căminul Artei, București, 2016, unde recunoaștem oameni politici, regizori și actori, manipulatori și manipulați prinși extatic într-o învăluitoare plasă de stele și de interese.

Totodată, licitația din 16 noiembrie, prezintă diversitatea artei contemporane – râvniți artiști internaționali și artiști români consacrați, precum Ion Țuculescu, prezent cu cea mai valoroasă operă din evenimentul de marți – „Totem pe fond verde”, care are un preț de pornire de 40.000 de euro, alături de artistul contemporan Ovidiu Solcan, care ilustrează portretul celebrului Freddie Mercury, ce are un preț de pornire de doar 700 de euro. Mai mult, râvnitul artist Andy Warhol prezintă figurile lui George Washington, Abraham Lincoln și Thomas Jefferson pe bancnote de 1, 5 și 2 dolari, având prețul de pornire de doar 600 de euro fiecare.

Colecția celebrităților din cadrul Licitației de Artă Contemporană poate fi admirată până marți, 16 noiembrie, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță. Programul expoziției este 10:00-20:00, de luni până duminică.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.