Reteaua Corect
Stelian Tanase

Potop de lume ieri la cartea lui Rușanu

Scris de Stelian Tanase in 04 Mai 2017 la 12:57, in Arts. 177 vizualizari Intra in discutie Taguricarte, dan radu rusanu, eveniment, pariticipanti shortlinkhttp://crct.ro/nqFt

Ieri după amiază, la Biblioteca Central Universitara,(fosta a Fundatiilor regale), în aulă, s-a desfasurat un eveniment insolit 1/prin pariticipanti, și 2/prin cartea lansata. Dan Radu Rusanu a publicat la editura RAO volumul „Mai sunt judecători la Berlin”. In cele spuse chiar de autor, a rezultat ca 1/nu se intoarce in politică 2/ este prima si ultima carte pe care o scrie. Asa ca toată lumea de față – politicieni si scriitori – a rasflat usurată.

Nu a fost singurul vorbitor. Au mai aparut la microfon scriitorul Constantin Munteanu, subsemnatul,  Dinu Zamfirescu,  Adrian Năstase, Călin Popescu Tericeanu. Toti au fost prezentati de gazda intilnirii, editorul Ovidiu Encuțescu. Lume multa, mai ales politică și gazetareasca, de aceea, ușor de identificat. S-au văzut in sală multi liberali (printre ei Crin Antonescu, fostul lider PNL, și Ludovic Orban, f probabil viitorul lider PNL). Unii inca la virf, atii restrasi un pas/doi în spate. Au participat și pesedisti. Pe linga Adrian Nstase deja amintit, l-am vazut in primul rind si pe Victor Ponta, doi fosti presedinti PSD si premieri. De asemenea de la ALDE.

Citeva cuvinte despre carte. Ea povestea tribulatiile autorului prin politica dimbovițeană din 1990 incoace și se incheie prin 2012. Cartea se deschide insa -spetaculos- cu un capitol despre arestarea și procesul care urmat, pină la achitarea sa. Aici els ruapdien mecanismele justitiei careia ia caut fara voie pradă. De înțeles de ce multi din sală erau foarte interesați.

Și citirorul va  gasi în paginile lucruri de tot interesul. Multe anecdote, amintiri, replici  intre figuri care au traversat scena politica în ultimii 27 de ani. Printre ele  – Traian Bbsescu, Teodor Stolojan, Dinu Patriciu, Valeriu Stoica, Mona Musca, etc. Sunt narate multe evenimente azi deja istorie – mai ales cum s-au vazut ele din culise.

A fost o seară reusita, datorată întii cartii, de un interes real. Va fi un succes de librarie fara indoială. Sucesul serii s-a datorat si faptului că s-au gasit laolaltă atîtea figuri publice pe care le leaga multe in trecut ca si in prezent, si pa care fff rare ori ai ocazia sa la intilnesti stind de vorba.

Sursa: Blog Stelian Tanase

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.