Reteaua Corect

Portret al reginei Isabela de Bourbon, 35 de milioane de dolari

Scris de CorectDiaspora in 03 decembrie 2023 la 15:01, in Arts. 421 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCia

Un portret al reginei spaniole Isabela de Bourbon, realizat de maestrul spaniol Diego Velázquez, va fi vândut la licitaţie la New York în luna februarie, a anunţat casa Sotheby's, evaluând lucrarea la 35 de milioane de dolari, potrivit news.ro, relatează Știripesurse.

Casa de licitaţii din New York, deţinută de miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, a explicat că tabloul de doi metri înălţime, care o înfăţişează pe fiica regelui francez Henri al IV-lea, va fi expus public la Londra între 1 şi 6 decembrie, înainte de a fi oferit la licitaţie în megalopolisul american la 1 februarie 2024.

AD
AD
AD
AD
AD
AD

 

"Această pictură excepţională este remarcabilă nu numai prin frumuseţea şi calitatea sa, ci şi prin dimensiunea şi subiectul său - portrete regale", a declarat George Wachter, şeful secţiei de pictură renascentistă europeană la Sotheby's, într-un comunicat. "Niciun alt tablou de Velázquez de această dimensiune şi importanţă nu a mai fost pe piaţă de mai bine de jumătate de secol", a mai spus el.

Sotheby's estimează că acest portret al Isabelei de Bourbon, regina Spaniei, ar putea fi vândut cu "aproximativ 35 de milioane de dolari", un preţ "printre cele mai ridicate pentru tablouri ale marilor maeştri de pe piaţă" la licitaţie.

Pictat în anii 1620 şi 1630, în timpul unei perioade de "transformare în cariera lui Diego Velázquez" (1599-1660), portretul o înfăţişează pe Isabela de Bourbon (Elisabeta a Franţei înainte de căsătoria cu regele spaniol Filip al IV-lea) în jurul vârstei de 20 de ani, "încrezătoare într-o rochie de curte neagră strălucitoare (...) la apogeul puterii sale, ca o regină iubită şi respectată". A fost fiica regelui francez Henri al IV-lea şi a celei de-a doua soţii a acestuia, Marie de Médicis.

Opera geniului spaniol al picturii baroce, celebru pentru "Las Meninas" (1656), a fost expusă timp de decenii într-un palat regal din Madrid înainte de a ajunge la Luvru la începutul secolului al XIX-lea, fiind apoi vândută unor negustori şi colecţionari până la o licitaţie din 1950, iar din 1978 se află în posesia actualilor proprietari, potrivit casei Sotheby's.

Sotheby's şi rivala sa Christie's, deţinută de holdingul Artémis al miliardarului francez François Pinault, şi-au încheiat sezonul de licitaţii de toamnă la New York la jumătatea lunii noiembrie, cu vânzări în valoare totală de două miliarde de dolari.

 

 

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.