Reteaua Corect

Porti deschise la Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti isi deschide portile in cel de-al doilea weekend al lunii mai pentru un program special de evenimente si activitati educationale gratuite, menite sa ofere publicului larg – copii si adulti deopotriva – oportunitatea de a descoperi, in compania artistilor institutiei, o parte din tainele scenei lirice si de a intelege specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol de opera, informeaza Cotidianul.ro.

Sursa imagine: revistatango.ro

Programul se va desfasura pe parcursul a doua zile – vineri, 9 mai, si duminica, 11 mai – si va reuni o serie de ateliere si lectii deschise derulate in cadrul ofertei educationale a institutiei, in cadrul “Studioului pentru copii si tineret”.

Participantii vor putea opta pentru ateliere de creativitate avand la baza tehnici specifice meseriilor si artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului „Lacul lebedelor” sau o lectie deschisa de canto, cu participarea unui grup din cadrul “Corului de copii” al Operei Nationale Bucuresti. Totodata, acestia vor avea oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al institutiei, avand acces atat in foaierele si sala de spectacol, cat si in partea nevazuta a Teatrului, in culise si sali de repetitie.

Invitatia se inscrie intr-o serie mai ampla de evenimente organizate de institutiile lirice de gen cu ocazia “Zilelor Europene ale Operei”, o manifestare menita sa celebreze Opera si spectacolul de opera intr-un cadru interactiv. Organizata pentru prima data in anul 2007, de catre “Opera Europa”, principala organizatie dedicata companiilor profesioniste de opera si festivalurilor de gen din Europa, si “RESEO” – Reteaua europeana pentru educatie in opera si balet, aceasta initiativa reuneste in 2014, cu ocazia celei de-a 8-a editii peste 90 de companii de opera din 23 de tari.

Opera Nationala Bucuresti este membra a retelei “Opera Europa” si este singura insitutie lirica din Romania care participa la acest program.

Vineri, 9 mai, activitatile pentru grupurile organizate sunt recomandate elevilor din clasele I-III. Ele vor incepe cu un “Tur ghidat interactiv”, coordonat de Mariuca Nedelcu.

Intre orele 11.00 si 12.00, in Sala “Studioului pentru Copii si Tineret”, va avea loc un “Atelier de improvizatie teatrala”, cu tema „Motanul incaltat”. Coordonator: Valentino Tiron.

Intre 12.30 si 13.30, Mioara Ifrim va coordona un al doilea “Atelier de improvizatie teatrala”, de data aceasta cu tema „Hansel si Gretel”, reluat la ora 14.00.

Duminica, 11 mai, sunt gandite “Activitati pentru familii”, recomandate pentru copii cu varsta mai mare de 5 ani.

Pe langa “Turul interactiv ghidat”, intre orele 12.00 si 14.00, in Sala “Studioului pentru Copii si Tineret” se va desfasura un “Atelier de arta scenografica”, coordonat de Andreia Martinescu

Intre 14.00 si 15.00, in Foaierul Galben, in cadrul unui “Atelier tematic”, va fi prezentat spectacolul „Lacul lebedelor”. Coordonator: Georgiana Stroe.

Va urma, in acelasi spatiu, intre orele 15.00 si 16.00, o “Lectie deschisa: Arta corala”, cu participarea unui grup din Corul de copii al ONB. Coordonator: dirijor Smaranda Morgovan.

Programul se incheie cu “Atelier de machiaj spectacole”, coordonat de Ana-Maria Stancu, desfasurat intre 16.00 si 17.00.

“Studioul pentru Copii si Tineret” al Operei a fost infiintat in anul 2013 avand drept scop propunerea si implementarea de proiecte socio-culturale si educationale adresate copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, respectiv 7 si 11 ani, precum si tinerilor adolescenti, in vederea educarii si fidelizarii publicului viitor, precum si pentru a incuraja participarea la spectacole si evenimente ale institutiei ca activitate de familie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.