Reteaua Corect

Piese ale artistului stradal Banksy, scoase la licitație

Scris de newsreporter in 18 iunie 2021 la 12:10, in Arts. 693 vizualizari Intra in discutie Taguriartmark, Banksy, liciatie, Sânziene shortlinkhttp://crct.ro/nxZW

Nouă piese de grafică semnate de celebrul artist stradal Banksy vor fi scoase la vânzare, joia viitoare, în cadrul Licitaţiei de Sânziene - "Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu" - organizată de Artmark, conform agerpres, citat de Știriepsurse.

"Artistul proscris Banksy a şocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracţiunile sau trucurile curajoase, conducând o mişcare artistică revoluţionară, chiar dacă identitatea lui rămâne în continuare învăluită în mister", arată Artmark, într-un comunicat.
În licitaţie este prezentă piesa de grafică ce poartă titlul "Fetiţa cu balonul roşu", care are preţul de pornire de 300 de euro.

Artmark notează că lucrarea, considerată preferata britanicilor, a fost realizată cu şablon pe faţada unui magazin dintr-un cartier din Londra în 2002, iar ulterior vândută, după ce a fost înlăturată de pe zid, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline. Faimoasa lucrare, care este un îndemn la speranţă în vremuri extrem de dificile, a participat în 2018 la o controversată licitaţie organizată de renumita Casă Sotheby's, iar imediat după ce a fost adjudecată pentru suma de 1,04 milioane de lire sterline s-a autodistrus după un plan al lui Banksy.

Alte renumite piese de grafică semnate de Banksy care au acelaşi preţ de pornire de 300 de euro în licitaţie sunt: "Love is in the air", "Keep it real", "Bomb hugger", "Petrol corupt", "Poliţistul vesel". De asemenea, sunt scoase la vânzare lucrările "Pulp fiction", "Vânătorii de cărucioare", "Plăceri superficiale".

În licitaţie se regăsesc şi piese de grafică ale celor mai mari nume ale artei moderne, precum Vincent van Gogh, Picasso, Dali, Magritte, Matisse, Degas sau Klimt. În sesiune sunt prezenţi şi artişti ai artei contemporane, precum Warhol, Basquiat sau Lichtenstein.

Licitaţia se va desfăşura în format hybrid - online, prin telefon sau fizic la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde sunt expuse şi piesele de grafică.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.