Reteaua Corect

Piazzolla, Suzanne Vega şi Georges Bizet, interpretate de Wave Quartet la Ateneul Român

Scris de newsreporter in 01 august 2021 la 12:04, in Arts. 432 vizualizari Intra in discutie Taguriateneul roman, bizet, Piazzolla, Suzanne Vega, Wave Quartet shortlinkhttp://crct.ro/nycV

Compoziţii de Astor Piazzolla, Suzanne Vega şi Georges Bizet vor fi interpretate de Wave Quartet într-un concert de marimba programat să aibă loc la Ateneul Român pe 4 august, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Evenimentul face parte din seria Vara Magică, aflată la a zecea ediţie.

Wave Quartet a fost fondat de Bogdan Băcanu, artist recunoscut la nivel mondial pentru modul în care a dezvoltat marimba. El a realizat o adaptare pentru acest instrument a celor trei concerte ale lui J.S. Bach pentru două clavecine. Atunci a colaborat cu fostul său elev Christoph Sietzen, câştigător al concursului internaţional ARD 2014 şi artist emergent al European Concert Hall Organisation, în stagiunea 2017/2018, şi cu Emiko Uchiyama şi Vladi Petrov, care au câştigat competiţii internaţionale într-un duo de marimba. În 2019, Nico Gerstmayer a devenit membru al Wave Quartet, înlocuindu-l pe Vladi Petrov.

Marimbafonul, denumit şi marimba sau balafon, este un instrument de percuţie de provenienţă africană, foarte asemănător cu xilofonul şi vibrafonul. Este construit din plăci din lemn de palisandru, acordate şi dispuse în ordinea înălţimii, înzestrate cu tuburi rezonante, care întăresc şi prelungesc sunetele. Asupra lui se acţionează cu ciocănele din lemn sau din cauciuc.

De la vârsta de 23 de ani, Bogdan Băcanu este profesor de marimba la Universitatea „Anton Bruckner” din Linz (Austria) şi a devenit astfel cel mai tânăr profesor pentru acest instrument la nivel mondial. În 1998, a primit distincţia de „Muzician al anului" în Australia şi în 2010 a fost profesor onorific la Universitatea din Sechuan (China). De asemenea, a fost profesor la Universitatea pentru Muzica şi Artele Spectacolului din Viena.

Băcanu cânta exclusiv pe instrumentele ADAMS Marimbas, iar producătorul de instrumente a dezvoltat împreună cu artistul o serie de ciocane de marimba denumite Bogdan Bácanu Signature Series şi a prezentat un model nou de marimba la târgul internaţional Musikmesse de la Frankfurt, din 2015.

Festivalul Vara Magică va continua în perioada 4 - 19 august, cu câte două spectacole pe săptămână, în zilele de miercuri şi joi, de la ora 19:30. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.