Reteaua Corect

Patru scenarii pentru accesul la spectacole și concerte

Scris de newsreporter in 07 aprilie 2021 la 12:05, in Arts. 607 vizualizari Intra in discutie Taguriacces, concert, Ministerul Culturii, public, scenariu, spectacol shortlinkhttp://crct.ro/nxE8

Cum vor fi reluate spectacolele și concertele în România? Ministerul Culturii are patru scenarii pentru a permite accesul spectatorilor, potrivit ministrului Bogdan Gheorghiu, scrie HotNews.

Ministrul Culturii a declarat, la B1 TV, că va înainta un set de propuneri conform cărora accesul la evenimente să poată fi permis în baza a patru scenarii:
  • prezentarea unei dovezi de vaccinare anti-COVID-19;
  • prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte;
  • prezentarea unui document medical care să ateste imunizarea conferită de trecerea prin boală;
  • testare rapidă înainte de evenimentul respectiv, situație care se aplică persoanelor care nu se încadrează în celelalte trei variante.
Întrebat cum ar putea să arate sezonul cultural în 2021, având în vedere datele disponibile la acest moment, ministrul Culturii a declarat: "În momentul de față, după cum anunța și domnul premier Florin Cîțu, s-au creat mai multe grupuri interministeriale, pe diferite segmente, iar scopul acestor grupuri de lucru este să avem niște norme clare care să ofere predictibilitate după termenul înaintat de premier, cel de 1 iunie, pentru ca organizatorii de evenimente, cei din HoReCa să poată avea un plan A și un eventual plan B în cazul înrăutățirii cifrelor, tocmai pentru că, fără predictibilitate, nimeni nu își poate face niște planuri, atât organizatoric, cât și financiar”.
Chestionat dacă ar putea fi luate în calcul și măsuri pentru a facilita vaccinarea anti-COVID-19 a artiștilor, Bogdan Gheorghiu a susținut că au fost făcute solicitări în acest sens către Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii cerând ca artiștii să fie incluși în etapa a doua de vaccinare.
  • "Din păcate, doar cei din instituțiile subordonate ministerelor au intrat în această etapă, dar nu pe linie profesională, ci pe linie administrativă, pentru că a fost un alt capitol unde s-a precizat acest lucru. În schimb, am obținut promisiunea că în prima fază a etapei a treia de vaccinare sunt incluși artiștii.
  • Încercăm să facem demersuri pe toate planurile. Oricum, eu sunt adeptul ideii de a căuta soluții – avem nevoie și de soluții, nu doar de restricții. Nu trebuie să spunem 'nu' doar pentru că e mai simplu. Actualul grup de lucru să știți că acoperă, eu zic, toată paleta celor interesați de aceste domenii”, a spus Gheorghiu.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.