Reteaua Corect

O operă digitală a fost vândută cu suma record de 69,3 milioane de dolari

Scris de newsreporter in 12 martie 2021 la 10:59, in Arts. 804 vizualizari Intra in discutie Taguribeeple, christie's, nft, opera digitală, record, vandit shortlinkhttp://crct.ro/nxw5

O operă integral digitală (NFT) a artistului american Beeple a fost vândută joi cu 69,3 milioane de dolari de casa de licitații Christie's, un record care stă mărturie pentru revoluția care are loc pe această piață, scrie AFP, potrivit HotNews.

"Everydays: the First 5.000 Days", un ansamblu de desene și animații realizate zilnic timp de 5.000 de zile consecutiv, îl situează pe Mike Winkelmann, numele real al lui Beeple, în rândul primilor trei cei mai scumpi artiști în timpul vieții.

În vârstă de 39 de ani, Mike Winkelmann era cunoscut pentru proiectele sale digitale dar nu vânduse niciodată opere cu numele său înainte de sfârșitul lui octombrie.

Vânzarea realizată joi dovedește avansul unei noi tehnologii de autentificare, care folosește "blockchain", similar criptomonedelor, și prezentată drept o soluție-miracol pentru evitarea falsurilor, unul dintre obstacolele majore în dezvoltarea artei digitale.

Ea permite, pe lângă comercializare de opere, a aproape tot ce poate fi conceput pe internet, de la albume muzicale la tweet-uri ale personalităților, sub forma "non-fungible token", "NFT".

Această denumire obscură, născută în 2017, oferă oricărui obiect virtual o identitate, autenticitate și trasabilitate teoretic incontestabile.

De circa șase luni, "NFT" a intrat în vocabularul unui cerc mai larg de internauți iar recordurile se succed într-un ritm dezlănțuit.

În februarie, o altă operă a lui Beeple, "Crossroads", a fost revândută cu 6,6 milioane de dolari (sumă din care artistul a încasat 10%) pe platforma Nifty Gateway, specializată în opere virtuale. O altă animație, pe care acesta a vândut-o la sfârșitul lui octombrie cu suma simbolică de 1 dolar, a fost cumpărată recent cu 150.000 de dolari.

Liga profesionistă nord-americană de baschet NBA și-a lansat propria platformă "NFT", Top Shot, care comercializează extrase video de câteva secunde cu faze din joc. În februarie, un clip cu starul Los Angeles Lakers LeBron James a fost vândut cu 208.000 de dolari, un record pentru "moment", numele acestor scurte filmări.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.