Reteaua Corect

O operă de Banksy a fost distrusă în Anglia

Scris de newsreporter in 17 martie 2023 la 12:06, in Arts. 455 vizualizari Intra in discutie Tagurianglia, Banksy, distrus, ferma, Morning is broken, opera shortlinkhttp://crct.ro/nB2t

Pictura murală "Morning is broken" de Banksy, care era pe zidul lateral al unei ferme abandonate vechi de 500 de ani, a fost distrusă odată cu demolarea ei, marţi, în oraşul Herne Bay de la malul mării, în Kent, Anglia, potrivit unei postări pe contul de Instagram al artistului, relatează Știripesurse.

Pictura murală "Morning is Broken" arăta un băiat, cu o pisică lângă el, deschizând perdelele din tablă ondulată, informează News.ro.

Propietatea Blacksole Farmhouse este deţinută de firma imobiliară Kitewood, care intenţionează să construiască 67 de case în locul ei.

Aşa cum obişnuieşte, pe Instagram, artistul a publicat miercuri câteva fotografii pentru a-şi autentifica lucrarea. „Au distrus-o”, a comentat el. În ultima fotografie a seriei, un muncitor, moloz, un excavator şi un tomberon se văd alături de ruinele clădirii demolate.

„Nu ştiam că este un Banksy”, a spus George Caudwell, unul dintre contractori, pentru KentOnline. „Când mi-am dat seama, mi s-a făcut rău, am fost devastaţi”, a adăugat el în timp ce a explicat că demolarea a început marţi. Antreprenorul indică faptul că, dacă el însuşi nu ştia că lucrarea este a lui Banksy, nici proprietarul terenului nu o ştia.

Deja în februarie, o pictură murală a artistului stradal, care s-a inspirat în mod clar din violenţa domestică, a fost scoasă de două ori de pe un zid din Margate, o altă staţiune de pe litoral din Kent. "Valentine's Day Mascara" înfăţişa o gospodină într-un şorţ albastru şi mănuşi galbene pentru spălat, împingându-şi soţul într-un congelator. Recunoaştem acolo imaginea caricaturală a gospodinei din reclamele anilor 1950. Două detalii o deosebesc însă: ochiul ei umflat şi un dinte lipsă.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.