Reteaua Corect

Nou program online al Institutului Cervantes din Bucureşti

Scris de newsreporter in 06 noiembrie 2020 la 10:32, in Arts. 648 vizualizari Intra in discutie Taguribucuresti, filme, institutul cervantes, program online shortlinkhttp://crct.ro/nwUD

Filme din noul val spaniol, recunoscut pentru maniera postmodernă, calitatea vizuală, curajul formelor şi caracterul reprezentativ complex, fac parte dintr-un nou program online al Institutului Cervantes din Bucureşti, care debutează vineri, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.ro.

În perioada 6 - 27 noiembrie, în programul „Noi filme spaniole de autor, online”, organizat în colaborare cu Festivalul de Film de la Sevilla, vor fi disponibile pe Vimeo patru lungmetraje.

„Niñato/ Puştiul”, debutul regizoral al lui Adrián Orr, are în centru familia lui David Ransanz, un tânăr rapper din suburbiile madrilene, care creşte trei copii, nu are serviciu şi trăieşte în casa mamei lui. O poveste fără note de violenţă sau de patetism a unui tânăr care, în ciuda greutăţilor de zi cu zi, luptă pentru visurile sale.

O perspectivă feminină, fascinantă şi noncoformistă în acelaşi timp, este „Ver a una mujer/ Văzând o femeie”, primul lungmetraj semnat de Mònica Rovira, în care jocul de texturi, lumini şi umbre reprezintă metafora perfectă a inefabilului iubirii, a dependenţei şi a onestităţii, constituind un exerciţiu sublim de introspecţie şi de exorcizare a demonilor din viaţa de cuplu a unei femei.

„A estación violenta/ Staţia violentă”, debutul lui Anxos Fazáns, adaptare a romanului omonim al lui Manuel Jabois, descrie viaţa unui oraş în care singurul orizont este cel al unui trecut prea puţin fericit şi al unei generaţii pierdute. Este o poveste a unor iubiri tăcute, a unor complicităţi distruse, a unuor neîncrederi mutuale care se răsfrâng în noi intim şi emoţionat, şi care conturează o imagine a prezentului drept o sumă de visuri neîmplinite.

Aspecte dintre cele mai presante din actualitate îşi găsesc loc în „Idrissa, crónica de una muerte cualquiera/ Idrissa, cronica unei morţi oarecare”, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Xavier Artigas şi Xapo Ortega, care oferă o poveste colectivă în acelaşi timp dureroasă şi plină de speranţă, pornind de la vestea morţii – pentru care nimeni nu a fost tras la răspundere şi care a fost trecută sub tăcere – a tânărului Idrissa Diallo din Guineea într-o celulă a Centrului de Detenţie pentru străini din Barcelona: scopul nu este doar de a spune o poveste, ci de a folosi cinematografia drept unealtă de acţiune şi schimbare.

„Idrissa, crónica de una muerte cualquiera”, „A estación violenta” şi „Ver a una mujer” au avut premiera mondială la Festivalul de la Sevilla, iar „Niñato” a fost proiectat pentru prima oară în Spania în timpul festivalului, unde a câştigat premiul pentru cel mai bun film în secţiunea „Noul Val”. Toate aceste filme au participat apoi în festivaluri internaţionale prestigioase.

Filmele vor fi disponibile cu subtitrări în engleză, franceză, portugheză, italiană, greacă, maghiară, japoneză, cehă, chineză şi spaniolă.

Program - 6 noiembrie: Niñato/Puştiul (Adrián Orr, 2017); 13 noiembrie: Ver a una mujer/Văzând o femeie (Mònica Rovira, 2017); 20 noiembrie: A estación violenta/Staţia violentă (Anxos Fazáns, 2018); 27 noiembrie: Idrissa, crònica d´una mort qualsevol/Idrissa, cronica unei morţi oarecare (Xavier Artigas şi Xapo Ortega, 2019).

Toate filmele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21:00 din datele menţionate.

 

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.