Reteaua Corect

Nicolae Voiculeț cântă imnul național al României în inima secuimii

Marele naist Nicolae Voiculeț a decis ca de Ziua Națională să cânte imnul țării chiar în inima României, în secuime, la Covasna, scrie DCNews.

"Deșteaptă-te române “Sambătă 1 decembrie, în Ziua Sfântă a României, la 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, am să intonez Imnul Țării, acolo unde nu prea se cântă acest Imn, exact în inima României, la Târgu Secuiesc, în Covasna! Acolo, se vor deschide Cerurile și primii, care vor veni alături de mine pe scena din fața bisericii, nu vor fi oamenii cei văzuți, ci vor fi oamenii României din Cer! Acolo voi cânta cu voievozii mărturisitori, Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu cu copiii lui maturizați prin martiriu. Vor veni călugării, cu Nicodim călcând pe apele Dunării, cu maicile privegherii din pragul Tismanei ori Polovragilor. Vor cânta cu mine, boierii râvnitori în a face bine, care se pocăiau hrănind săracii, ori ridicând locașuri Celui care pe toate le iartă. Vin și dinspre Ardeal, ciobanii transhumanței culturale, care-și aștepta România Mare.

"Păcat că nu putem muri decât o dată, pentru a ne sluji ţara!"

Vor mai fi și generațiile de îngeri ai culturii din Șcheii Brașovului ori Sibiu, Bistrița ori Năsăud, Filip Moldoveanu și Diaconul Coresi. Vor fi prezenți și luptătorii pentru demnitate din Maramureșul istoric, basarabenii și bucovinenii. Toți vor cânta cu mine și cu noi, Într-un glas: Deșteaptă-te române! Nu vor lipsi ierarhii ctitori de cultură, Andrei Șaguna și Varlaam al Moldovei, și cei care au apărat, cu propria libertate, libertățile de conștiință ale românilor. Vin batalioanele de soldați români ce-și trezesc Învierea în zorii sfințirii, Neamului românesc, așteptând ziua fără înserare a Împărăției lui Dumnezeu. Vor fi toți! Soldat cu soldat, ofițeri, voluntari. Nu doar cei din 1918, ci și cei de Grivița, ori cei care în câmpul de lângă reduta Rahovei, au cerut să moară decât să mai fie robi. Vor cânta cu mine, țăranii români care recunoșteau cu ușurință dușmanii și minciuna ce le măcinau țara. Împreună cu mine vor cânta și martirii închisorilor comuniste. Toată România din Cer va coborî pe fire de borangic ale iubirii de Neam și Patrie, ca o candelă de Lumină Cerească! Sat după Sat, ni se vor alătura toți părinții și strămoșii noștri! Păcat că nu putem muri decât o dată, pentru a ne sluji ţara!”, a transmis Voiculeț.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.