Reteaua Corect

A început festivalul internaţional de muzică de cameră SoNoRo

Scris de newsreporter in 26 septembrie 2022 la 09:55, in Arts. 389 vizualizari Intra in discutie Tagurifestival, sonoro shortlinkhttp://crct.ro/nAdy

A XVII-a ediţie a Festivalului internaţional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie - 2 octombrie, relatează Știripesurse.

Festivalul a început în Bucureşti, în data de 16 septembrie, şi va continua în Cluj cu opt concerte inedite, anunţă organizatorii, potrivit Agerpres.

''Tema ediţiei din acest an a Festivalului SoNoRo Orient Express este inspirată din călătoriile luxoase cu trenul celebru din perioada La Belle Epoque, pune în valoare ce ne uneşte, ca europeni, şi ne arată că distanţele sunt risipite rapid prin muzică, atunci când suntem dispuşi să ne imaginăm o lume fără graniţe, care ne invită să o cunoaştem şi să o iubim. Publicul este invitat în această călătorie de la un capăt la altul al continentului, în trenul misterios al Festivalului, pentru a fi mai aproape de muzică şi de artă, dar şi mai aproape unii de alţii. Tema festivalului continuă tradiţia ediţiilor precedente, în care tonul dictat de nume s-a imprimat în cele mai mici detalii: repertoriul ales, spaţiile neconvenţionale, muzicienii invitaţi şi atmosfera generală'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile pe https://festival.sonoro.ro/concerte/, în pagina dedicată fiecărui concert.

"Sunt entuziasmat că trenul SoNoRo Orient Express ajunge în Cluj şi că în acest an propunem clujenilor opt concerte! Va fi o călătorie pe cinste, cu un repertoriu excepţional, în spaţii extraordinar de frumoase. Şi pentru că tema Orient Express este extrem de generoasă, prin intermediul parteneriatului cu Interregional Călători din Cluj, am programat concertul Les Orientales, marţi, 27 septembrie, ora 19,00, în Gara CFR Cluj-Napoca. Promitem publicului o experienţă de neuitat, aşa că vă aşteptăm în număr cât mai mare! În acelaşi timp, printre cei 12 muzicieni invitaţi, îl avem pe artistul Joseph Tawadros, născut în Cairo şi care locuieşte în Sidney, Australia, de când avea 3 ani. Joseph a contribuit considerabil la notorietatea instrumentului oud în lume şi la acceptarea acestuia în cultura occidentală. Avem, aşadar, pentru prima dată în istoria SoNoRo acest instrument special. Vă mărturisesc că suntem nerăbdători să ne întâlnim cu publicul nostru din Cluj!", a declarat Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Artiştii invitaţi sunt nume importante ale scenelor internaţionale, precum Gilles Apap (vioară), Anna-Liisa Bezrodny (vioară), Tatiana Samouil (vioară), Răzvan Popovici (violă), Natasha Tchitch (violă), Jan-Erik Gustafsson (violoncel), Boris Andrianov (violoncel), Diana Ketler (pian), Josu de Solaun (pian), Joseph Tawadros (oud) şi Filarmonica Transilvania Cluj. De asemenea, vor fi prezenţi şi doi bursierii ai programului SoNoRo Interferenţe: pianiştii Luca Pulbere şi Luca Toncian.

Biletele şi abonamentele Festivalului SoNoRo pot fi achiziţionate din reţeaua Eventbook: https://eventbook.ro/festival/sonoro .

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.