Reteaua Corect

Începe luna teatrului de stradă în Bucureşti

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti-B-Fit in the Street!, debutează sâmbătă, de la ora 19:00, în Parcul Unirii, prezentând publicului, până pe 30 iulie, peste 40 de spectacole de teatru stradal şi acrobaţii performate de sute de artişti internaţionali, transmite Mediafax.

Sursa imagine: arcub.ro

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează singurul festival internaţional de teatru de stradă din Bucureşti, care anul acesta devine cel mai mare eveniment de profil din ţară. Între 1-30 iulie, a noua ediţie a festivalului aduce la Bucureşti sute de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole din Franţa, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania şi România.

Primăria Capitalei marchează, în perioada 1-2 iulie, începutul sezonului estival în Bucureşti cu două zile de spectacole în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street!, evenimentul care transformă în această vară oraşul într-un punct principal de atracţie turistică.

Primul dintr-o serie de cinci weekenduri cu spectacole de teatru de stradă, weekendul 1 – 2 iulie anunţă o ediţie eclectică B-FIT in the Street! 2017 cu show-uri itinerante pentru familii, numere de acrobaţie pentru amatorii de senzaţii tari şi producţii la scară mare, care promit să lase publicul cu respiraţia tăiată.

Pentru deschiderea festivalului de sâmbătă, 1 iulie, organizatorii anunţă cinci ore pline de distracţie, care îi vor purta pe bucureşteni şi turişti în trei puncte cheie ale oraşului, cu spectacolele de zi din Parcul Unirii, parada de pe Bulevardul Unirii şi spectacolele nocturne din Piaţa Constituţiei.

Startul B-FIT in the Street! 2017 se dă sâmbătă, 1 iulie, de la ora 19, în Parcul Unirii, care devine punctul de întâlnire al fanilor teatrului de stradă cu artişti pe catalige şi acrobaţi din Italia. Personajele veneţiene de secol XVII de la Incanti Barocchi, costumele de fluture cu aripi enorme ale artiştilor Farfalle in Danza şi statura impunătoare a Mascotei stârnesc curiozitatea şi amuzamentul bucureştenilor şi turiştilor. Pe lângă personajele fantastice pe catalige, spectacolul Mistral ridică nivelul de adrenalină al publicului, cu o demonstraţie de acrobaţie a unui artist suficient de curajos să se urce la cinci metri înălţime, în vârful unui stâlp susţinut în poziţie verticală de patru cabluri ţinute chiar de voluntarii din public.

După ce Parcul Unirii devine neîncăpător pentru publicul festivalului, artiştii pe catalige de la Farfalle in Danza, Incanti Barocchi şi Mascota pornesc la ora 20:00, pe Bulevardul Unirii, într-o paradă de muzică şi culoare. Li se alătură artiştii Samba şi insectele cyborg gigant din spectacolul francez Microcosmos, libelulele, furnicile şi albinele Teatrului Masca din spectacolul Invazia, care invită spectatorii să se alăture paradei ce se îndreaptă înspre Piaţa Constituţiei.

Începând cu ora 21:00, ultima parte a zilei este rezervată spectacolelor nocturne de proporţii din Piaţa Constituţiei. Odată cu lăsarea serii, spectacolul francez Microcosmos se transformă într-un spectacol de lumină în care creaturile pe jumătate mecanice, pe jumătate organice îşi aprind, într-o multitudine de culori, aripile, ochii şi picioarele gigantice, de care sunt atârnaţi acrobaţi care cântă la vioară.

De la ora 21:20, decorul amplu al Pieţii Constituţiei este transformat de acrobaţiile aeriene ale companiei Sonics, artiştii italieni care au deschis campionatul de fotbal Euro în 2012.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-Fit in the Street! măreşte în 2017 doza de distracţie cu un program de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Parcul Kreţulescu, Calea Victoriei, Piaţeta Odeon, Piaţa Universităţii, Piaţa Constituţiei, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii şi Centrul Istoric.

Detalii suplimentare, pe pagina Festivalului

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.