Reteaua Corect

Începe Festivalul Internaţional de Film Alter-Native

Scris de newsreporter in 26 octombrie 2023 la 11:33, in Arts. 403 vizualizari Intra in discutie TaguriAlter-Native, festival de film, Targu Mures shortlinkhttp://crct.ro/nC6W

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 noiembrie la Palatul Culturii din Târgu Mureş, au anunţat, miercuri, că pe lângă scurtmetrajele din concurs şi filmele de lung metraj anunţate, ediţia a 31-a a manifestării va cuprinde şi mai multe spectacole de teatru şi o expoziţie de artă, relatează Știripesurse.

"Proiectul instalaţional al lui Bartha József lucrează cu obiecte încărcate simbolic într-un univers poetic. Această lume se construieşte printr-o logică de tipul viselor: obiectele se întâlnesc în viziuni stranii, însă aceste viziuni ne lovesc în stomac prin aluziile lor cu caracter politic. Expoziţia '2 Instalaţii' se va deschide vineri, de la ora 18,00 la B5 Studio. Sâmbătă (4 noiembrie), de la ora 16,10, în prezenţa autorului Patrice Pavis va avea loc premiera absolută a spectacolul întitulat 'Vania şi ea'. Drama renumitului teoretician al teatrului contemporan a fost tradusă şi adaptată pentru scenă de regizoarea Éva Patkó", au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Duminică, 5 noiembrie, de la ora 16,10, publicul va avea ocazia să vizioneze în Sala Mare spectacolul muzical 'Antrenament spiritual', cea mai recentă producţie a Studioului Yorick, un spectacol de teatru în cântec şi proză, compus din operele scriitorului şi poetului contemporan János Lackfi. Regia spectacolului este semnată de Sebestyén Aba, compozitor fiind Tibor Cári.

A 31 ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Alter-Native de la Târgu Mureş va alinia la startul competiţiei, în perioada 1-5 noiembrie, 38 pelicule selecţionate de juriu din cele 888 înscrise. Nouă ore şi jumătate de proiecţii îi aşteaptă pe iubitorii genului la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

Festivalul îşi propune promovarea unor viziuni artistice specifice şi lansarea unor creaţii de un înalt nivel artistic în domeniul filmului, sprijinind manifestarea unor expresii artistice independente, preferând alternativele individuale faţă de producţia în masă a industriei cinematografice.

Cel mai vechi şi cel mai mare festival independent de scurtmetraje din România este organizat pentru a 31-a oară de către Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar (UDTM / MADISZ) din judeţul Mureş. Co-organizator este Asociaţia Érted - Pentru Tine / Înţelegi, iar partenerii festivalului sunt Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucureşti.

Finanţatorii Alter-Native 31 sunt Primăria Municipiului Târgu Mureş, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia Communitas, Fondul Bethlen Gábor (Ungaria).

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.