Reteaua Corect

Începe cea de-a treia ediție a Festivalului Artelor Timișorene

Cea de-a treia ediție a Festivalului Artelor Timișorene (FAT) începe luni, la Timișoara, propunându-și, pe de-o parte, promovarea artiștilor locali, iar pe de altă parte, facilitarea accesului publicului larg la diversitatea manifestărilor culturale ale orașului, informeaza Agerpres.

Sursa imagine: gazetadinvest.ro

Deschiderea oficială a FAT va avea loc în Piața Libertății, printr-un concert de promenadă susținut de Orchestra Timișoara Big Band, Clubul de dans sportiv Magnum Team și Cvartetul de coarde 'Ion Vidu' al Colegiului de Artă 'Ion Vidu'.

Organizat de Primăria Municipiului Timișoara și de Casa de Cultură a Municipiului, evenimentul va oferi pe parcursul întregii săptămâni manifestări susținute de muzicieni de toate genurile, dansatori, actori și alți prestatori în teatru și film, scriitori, pictori, sculptori și designeri, care vor veni în fața timișorenilor și a vizitatorilor pentru a-i încânta cu talentul lor.

'Cele șapte muze vor reuși să scoată la lumină valori ale culturii locale nedescoperite încă sau nefructificate la întregul potențial, dar și să promoveze imaginea orașului pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021. Manifestări ale frumosului vor avea loc atât în aer liber, în tot centrul istoric al Timișoarei, cât și în alte spații neconvenționale', a declarat presei primarul în exercițiu, Nicolae Robu.

În Piața Libertății vor avea loc, luni seara, mai multe ateliere și workshopuri interactive de gravură, iar cu ajutorul preselor de litografie, tipar adânc și al mesei de serigrafie, timișorenii vor putea să își imprime singuri imagini ale orașului.

Vor mai avea loc workshopuri interactive de ceramică pentru inițierea publicului larg în domeniul ceramicii artistice și utilitare și exemplificarea tehnicilor experimentale în modelajul ceramic, un atelier 'Paint your Bag', de pictură cu acrilice pe plase din material textil, atelierul 'Paint your T-shirt', atelierul 'Intro Foto', de introducere în arta fotografiei, dar și ateliere muzicale interactive pentru copii.

În Piața Unirii, vor avea loc două proiecte, 'Marea pernă' și 'Construcție palpabilă', care își propun să extindă gradul de cunoaștere și experimentare a posibilităților de manifestare și înțelegere de către public prin mijloacele picturii/artei, în conformitate cu statutul și funcția pe care arta modernă și le-a câștigat în societatea contemporană.

În Piața Sfântul Gheorghe, de la ora 18,30 începe seara de lectură și improvizație cu o trupă independentă de teatru profesionist, care s-a înființat în anul 2014 și care a debutat cu recitaluri de poezie, iar anul acesta a ieșit la rampă cu spectacolul umanitar 'Blessed', despre boala Alzheimer. De la ora 19,30 vor avea loc lecții de muzică susținute de Asociația Cultural-Educațională Melopolis.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.