Reteaua Corect

Cristian Mandeal va inaugura integrala Beethoven la Filarmonica din Braşov

Scris de newsreporter in 06 ianuarie 2020 la 14:59, in Muzica. 1326 vizualizari Intra in discutie Taguribrasov, filarmonica shortlinkhttp://crct.ro/nvuV

Primul concert din seria integralei Beethoven cu Orchestra simfonică a Filarmonicii din Braşov, dirijată de Cristian Mandeal, va avea loc la 16 ianuarie, la Sala Patria din Braşov.

Concertul va debuta cu o lucrare beethoveniană mai puţin cunoscută "Bătălia lui Wellington", în primă audiţie la Braşov, urmată de celebrul "Concert pentru pian şi orchestră nr. 1", solist Andrei Licareţ şi Simfonia I de Ludwig van Beethoven, scrie news.ro.

Cele nouă evenimente ale integralei Beethoven, realizată de Cristian Mandeal la Braşov, sunt sub semnul aniversării celor 250 de ani de la naşterea marelui compozitor german, marcată la nivel mondial prin numeroase evenimente. 

Cristian Mandeal declara înaintea acestui eveniment: "Pentru anul 2020, an jubiliar Ludwig van Beethoven, am proiectat un ciclu de alte nouă concerte în care să parcurgem împreună aproape toată opera titanului. Vom da în felul acesta, începând din ianuarie, câte un concert pe lună cuprinzând cele nouă simfonii împreună cu integrala concertelor instrumentale, însoţite de o largă serie de uverturi şi alte piese introductive".

Biletele se găsesc la Sala Patria, dar şi pe www.bilet.ro.

În cei peste 40 de ani de activitate dirijorală neîntreruptă, Cristian Mandeal şi-a exercitat profesia atât în străinătate, cât mai ales în România.

A studiat la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” timp de 10 ani (1965 - 1975) pianul principal, dirijatul (Constantin Bugeanu) şi compoziţia (Ştefan Niculescu), completându-şi ulterior studiile la Berlin (Herbert von Karajan, 1980) şi München (Sergiu Celibidache, 1990).

În străinătate, Cristian Mandeal a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe 4 continente, în 35 de ţări şi 31 de capitale. A participat la multe festivaluri internaţionale de prestigiu în compania celor mai reputaţi solişti ai contemporaneităţii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.