Reteaua Corect

Muzeul Naţional de Artă Contemporană celebrează fenomenul culturii vizuale

Scris de newsreporter in 11 martie 2023 la 11:48, in Arts. 423 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB0D

Muzeul Naţional de Artă Contemporană celebrează, pe 16 martie, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin "decontul vizual" al celor 192 de noutăţi din colecţia muzeului, scrie Știripesurse.

Pe lângă noutăți, pe 16 martie va avea loc o dezbatere publică cu invitaţi internaţionali, ce deschide o noutate a sezonului - seria de conferinţe publice MNAC International Academy, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Evenimentul este deschis cu prima ediţie a dezbaterii publice MNAC International Academy cu invitaţii speciali Frances Morris - director, Tate Modern, dr. Zoran Eric - curator independent, fost curator şef la Muzeul de Artă Contemporană din Belgrad (ambii membri ai juriului în sesiunea de achiziţii publice de artă, MNAC 2022) şi artista Ana Maria Micu.

"MNAC International Academy este un concept de eveniment hibrid, la graniţa dintre colocviu academic şi întruniri profesionale informale, care îmbină conferinţele cu artişti, discursurile despre practici curatoriale, analiza critică, relatările de călătorie etc. O sesiune durează 90 de minute şi are un număr fix de trei vorbitori, fiecare reprezentând altă disciplină, generaţie şi ţară. Conceptul s-a născut din acumularea de energie creativă şi socială din cei peste 30 de ani ai mei de călătorii prin diversele lumi ale culturii plastice. S-au legat colaborări şi prietenii, s-au trăit triumfuri şi eşecuri în vremurile acelea haotice: în deceniul '90 cel lung, entuziast şi dureros; apoi în frenezia amăgitoare a anilor 2000; iar după aceea, în al doilea deceniu captivant, greu şi insomniac al secolului XXI", a spus Călin Dan, director MNAC, citat în comunicat

În încheiere, la etajul 4 în spaţiul Dialog, se va deschide o nouă expoziţie a studenţilor, în care şapte tineri artişti aflaţi la început de drum se angrenează într-un nou exerciţiu colectiv de creaţie şi curatoriat.

Vernisajul expoziţiei celor mai recente achiziţii de artă PULS 22 va începe la ora 19,00.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.