Reteaua Corect

"Monstri", singurul film românesc selectat la Festivalul de Film de la Berlin

„Monştri.”, primul lungmetraj al regizorului Marius Olteanu, va avea premiera mondială în cadrul secţiunii Forum a Festivalului de Film de la Berlin, care are loc în perioada 7-17 februarie 2019, scrie adevărul.ro.

Filmul, singura producţie românească selectată în secţiunea Forum a Berlinalei 2019, prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza  nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă. Judith State şi Cristian Popa, actorii principali din Monştri. Click pe foto pentru galerie   Care este cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt? Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt „monştrii“, potrivit unui comunicat al producătorilor.  

„Înainte de a începe să scriu scenariul pentru «Monştri.» am înregistrat mai multe interviuri cu oameni căsătoriţi, întrebându-i despre iubire şi despre ce şi cum se schimbă cu timpul, despre ce provoacă dispariţia iubirii,  despre nevoia de a nu fi singur şi despre compromisurile pe care le facem pentru asta, despre încercarea noastră, a tuturor, de a ne conforma standardelor care ne sunt impuse la orice nivel, în orice etapă. Aceste interviuri m-au adus mai aproape de personajele mele. Dana şi Arthur sunt doi nonconformişti care încearcă, în ciuda lor, să fie cum trebuie, pentru celălalt şi pentru ceilalţi,” spune regizorul Marius Olteanu.   Din distribuţie fac parte Judith State (Sieranevada), Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu (Inimi Cicatrizate).  

Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe şi designul de sunet de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu.   Marius Olteanu, regizor, scenarist şi producător, născut în 1979,  este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) şi National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist şi regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viaţa privată şi cea socială şi limitările pe care acesta ni le impune. Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015)- de la care a pornit ideea filmului „Monştri.” şi „No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF. Marius Olteanu este, de asemenea, şi fotograf.   „Monştri.” este o producţie Parada Film şi Wearebasca. Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fiţa. Coproducător: Marius Olteanu.  

Filmul „Monştri.“ a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Secţiunea Forum a Berlinalei a fost înfiinţată, sub titlul International Forum of New Cinema, la sfârşitul anilor 1960, ca spaţiu de schimburi culturale, de dezbateri constructive. În 1970, Festivalul de la Berlin a suferit modificări şi a inclus în programul permanent şi această secţiune, care contribuie semnificativ la diversificarea profilului evenimentului. Secţiunea include, pe lângă proiecţiile de filme, dezbateri şi ateliere.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.