Reteaua Corect

Ministerul Culturii: Dosarul "Roșia Montană" - depus la UNESCO

Scris de newsreporter in 06 ianuarie 2017 la 11:40, in Arts. 18 vizualizari Intra in discutie Taguridosarul, Ministerul Culturii, UNESCO shortlinkhttp://crct.ro/npMY

Ministerul Culturii a trimis miercuri la UNESCO dosarul "Peisajul Cultural Minier Roșia Montană", se arată pe site-ul ministerului, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: subversiv.info

''Depunerea dosarului pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii, Corina Șuteu, după informarea și consultarea premierului Dacian Cioloș și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe'', menționează sursa citată.

Potrivit site-ului instituției, "depunerea dosarului 'Roșia Montană' la UNESCO finalizează un proces început încă din 2011 (când Comisia Națională a Monumentelor Istorice a recomandat oficial Ministerului Culturii includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO) și continuat în mandatul Guvernului condus de Dacian Cioloș, prin adăugarea Roșiei Montane pe Lista Indicativă a României la UNESCO în februarie 2016".

În prezent, România are șase poziții culturale și una naturală în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Bisericile cu pictură exterioară din Moldova, Mănăstirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Centrul istoric al Sighișoarei, Bisericile de lemn din Maramureș și Delta Dunării. 

''Corina Șuteu își manifestă speranța că ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, va susține și va duce mai departe în cele mai bune condiții acest demers", se mai arată pe site.

Decizia finală privind includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Roșiei Montane aparține exclusiv Comitetului Patrimoniului Mondial, în baza evaluării dosarului depus.

Potrivit calendarului fixat, în perioada februarie — august va avea loc evaluarea tehnică a dosarului, în septembrie este programată vizita de evaluare pe teren a peisajului cultural nominalizat, iar în iulie anul viitor va fi făcută o analiză în Comitetul Patrimoniului Mondial și va fi prezentată o decizie privind înscrierea în Lista UNESCO.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.