Reteaua Corect

„Mai buni putem fi, dar niciodată perfecți!” Caricaturistul OCTAVIAN ANDRONIC face mișto de Covid

Scris de newsreporter in 20 august 2020 la 08:53, in Arts. 413 vizualizari Intra in discutie Taguricaricaturist, coronavirus, Octavian Andronic, pandemie shortlinkhttp://crct.ro/nwxK

Pe 10 aprilie, la puțină vreme de la declararea, în România, a stării de urgență , faimosul jurnalist și caricaturist OCTAVIAN ANDRONIC, publică prima sa caricatură, dedicată temutului virus, scrie femeide10.ro. Îi urmează , în fiecare zi, altele și altele, aproape o sută deja, în cadrul celei mai longevive, cred, rubrici de caricatură din România : născută în 1997, “Andografia zilei” a funcționat, până astăzi, fără întrerupere! Mai exista, oare, ceva neîntrerupt, în România de azi? Poate doar prostia , răutatea și fărădelegea….

Veșnic fascinată de oamenii dăruiți cu har, inspirație și talent, dar mai ales de oamenii tenaci și curajoși, l-am rugat pe celebrul ANDO să-mi satisfacă o seamă de curiozități. Așa, ca de la jurnalist l jurnalist, sau mai bine zis, ca de la jurnalist, la caricaturist, de data asta! 

Marina Almășan : – Explică, te rog, cuvintele lui Caragiale : “Nimic nu lovește în ticăloși mai rău decât râsul”.

Octavian Andronic : – Caragiale știa foarte bine cei spune. Iar ce știa și făcea el este valabil și astăzi. O vedem zi de zi în show-urile penibile pe care le oferă persoane publice cu înalte responsabilități politice. Nimic nu-i atinge, mai ales când se confruntă cu diagnostice susținute de argumente. Se neagă cu tărie orice pe principiul că „eu am dreptate, nu ceilalți!”. Rabdă senini până și scuipatul în față, ștergându-se cu grijă cu șervețelele parfumate din dotare. Unde nu mai au nici o replică, este hazul, satira. Acolo nu au instrumente cu care să poată răspunde. Iar câte o etichetă inspirată, le rămâne lipită pe frunte aproape pentru totdeauna. Poate că de aceea Caragiale este atât de actual și astăzi, iar definițiile sale umorist-satirice rămân valabile și se potrivesc de minune noilor generații de ticăloși.

Marina Almășan : – Hmmm  … “..noilor generații de ticăloși..”..Din formularea ta , pare că această “ticăloșie” e un fenomen peren, în Românica noastră…

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.