Reteaua Corect

Magic Bellydance, festival internaţional de dansuri orientale, pe scena Filarmonicii din Oradea

Scris de newsreporter in 09 decembrie 2018 la 13:17, in Arts. 76 vizualizari Intra in discutie Tagurifestival, filarmonica, Magic Bellydance, oradea shortlinkhttp://crct.ro/ntIi

Festivalul internaţional Magic Bellydance a adus sâmbătă seara, pe scena Filarmonicii orădene, dansatori din ţară şi străinătate, într-un spectacol complex de muzică şi dansuri orientale, în stil tradiţional, dar şi cu influenţe moderne, răsplătit cu multe şi puternice aplauze, scrie Agerpres.

"Scopul acestui festival internaţional este de a promova şi la noi în ţară arta dansului oriental. Ne bucurăm să avem oaspeţi de valoare, pe care vă invităm să-i urmăriţi în acest spectacol deosebit", a spus, în deschidere, Amalia Furtos, organizatoarea festivalului, coregrafă şi dansatoare orădeană.

În Gala show a festivalului şi-au dat concursul invitaţii Mahdy Emara (Egipt), Viktoria (Ucraina), Kitti Dinasma Fashion (Hungary), Tareq Adam (cântăreţ/interpret din Iordania), alături de alte dansatoare din Ungaria, Ucraina, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu şi Oradea.

Spectacolul a început cu Orientalya Group & Alya, din Oradea, pregătit de coregrafa Amalia Furtos. Tot ea este instructorul primului şi singurului grup de bellydance pentru copii din ţară, cele opt fetiţe (până în opt ani) având un moment special, cu eşarfe, în acest spectacol. Micuţele au primit, la final, cadouri de la însuşi Moş Crăciun.

Orădenii l-au primit cu aplauze şi pe Vlad Jucan, singurul dansator profesionist de gen masculin din ţară, cunoscut după ce a participat la o ediţie a emisiunii Românii au talent, în anul 2012.

Tarek Adam, interpret de muzică orientală din România, a cântat pentru mai multe dansatoare precum Lia din Ungaria sau pentru dansul Alyei, urmat de dansatoarele de la Elmas Bucureşti şi grupul Jamilya din Ujhorod (Ucraina).

Dansul clasic indian a fost reprezentat de Claudia Teodora Ignat, din Oradea, singura româncă atestată în Mohiniattam - Dansul încântării, al graţiei, al feminităţii.

După o prezentare de modă cu costume orientale, Gilly Group din Cluj au făcut senzaţie cu momentul lor de fusion bellydance şi tribal fusion, cu accesorii de efect - imense aripi de fluturi, inclusiv pe melodii româneşti.

Coregraful şi dansatorul Mahdy Emara (Egipt) a încântat publicul cu dansuri tradiţionale egiptene (baladi, saidi, shaabi).

În încheiere, toţi artiştii au dansat împreună pe scenă, s-au fotografiat în grup, luându-şi rămas bun de la spectatorii care ar mai fi rămas şi după cele peste două ore de show.

Festivalul internaţional de dans oriental are loc în perioada 7-9 decembrie 2018, la Oradea, fiind organizat de Orientalya Dance Academy Oradea.

În cadrul festivalului au avut loc vineri două workshop-uri de prezentare a dansului oriental, cu muzică live interpretată de Tareq Adam şi susţinute de Amalia Furtos şi Mahdy Emara. Evenimentul va continua duminică, la sala de dans Latino Vibes, cu alte două seminarii despre dans, pentru orice persoane doritoare să studieze arta dansului oriental, au mai anunţat organizatorii. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.