Reteaua Corect

Lumini și flori

Scris de newsreporter in 20 septembrie 2022 la 16:51, in Arts. 362 vizualizari Intra in discutie TaguriArcub, Loredana Popescu Tăriceanu, lumini și flori shortlinkhttp://crct.ro/nAc1

În perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, ARCUB găzduieşte expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana Popescu Tăriceanu.

Cu un limbaj plastic elaborat, format la Liceul de Arte Plastice din Buzău, desăvârşit în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar şi mai târziu, sub îndrumarea renumitului pictor, grafician şi monumentalist Viorel Grimalschi, de la care a deprins arta culorii, Loredana Popescu Tăriceanu îsi încredinţează stilul artistic, magiei acuarelei.

Debutul în lumea creaţiei vestimentare a însemnat şi primele recunoaşteri la Festivaluri renumite în ţară şi străinătate. A fost realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune. Dar cel mai bine îşi exprimă sufletul şi emoţiile în acuarelă.

Aşa s-a născut expoziţia „Lumini de flori”, prezentată anul acesta, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Realizate în ultimii doi ani, cele peste 40 de lucrări din expoziţia Lumini de flori, găzduită de ARCUB, coagulează amintiri din copilăria artistei cu emoțiile femeii împlinite, atmosfera, lumina și nostalgia dealurilor Subcarpatice, transfigurate în frazele succinte ale pensulației veșnic grăbite, dar permanent acoperită de emoția revigorării relației cu o natură infinită.

Cu o forţă de simbol extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, florile artistei – irişii (mesagerul zeilor), macii (simbolul recunoştinţei), ciulinii (simbolul puterii şi al longevitaţii), lalelele (simbol al prieteniei şi încrederii) etc., vorbesc despre o poetică a formelor şi culorilor, în care omul este singurul capabil să redea forma plastică frumuseţilor pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi! Marea de lumină, cu care artista este într-o relație creativă necontenită și percepția naturii, descrise în perspective profund coloristice, dovedesc crezul artistei, care caută întotdeauna lumina, atât lumină exterioară, cât mai ales lumină interioară.

Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească, o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimate prin universul ei artistic de lumină, culoare și simbol.

Vernisajul expoziţiei Lumini de flori va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00

Vernisajul expoziţiei Lumini de flori va avea loc joi, 22 septembrie 2022, ora 19:00 şi va fi întregit de un recital susţinut de unul dintre cei mai apreciaţi instrumentiști români de talie mondială, saxofonistul Flavius Teodosiu “TheSaxMan”, artist român cu o carte de vizită impresionantă.

De 40 de ani, oameni din lumea întreagă au fost cuceriţi de sunetul saxofonului și personalitatea sa deosebită. Are în palmares turnee cu muzicieni celebri, printre care Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Michael Bolton, Joe Cocker, Johnny Logan, iar prezenţa în 1992, la Show-ul TV “RTL SATURDAY Night” i-a schimbat complet viitorul.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, marţi – duminică, între orele 12:00 – 20:00, la ARCUB, sălile Gabroveni şi Lipscani.

Parteneri media: Cotidianul, Radio Guerrilla, Mediafax, Gândul.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.