Reteaua Corect

Licitatia verii la Londra: Opere de arta in valoare de 326 mil. $, scoase la vanzare de Sotheby's

Scris de in 16 iunie 2012 la 20:44, in Arts. 184 vizualizari Intra in discutie Tagurilicitatie, Londra, OPERE shortlinkhttp://crct.ro/nhDb

Licitatia organizata de Sotheby's pe 19 iunie se anunta cea mai importanta din aceasta vara atat prin lucrarile de arta scoase la vanzare, cat si prin valoarea totala a acestora, estimata la peste 326 de milioane de dolari. De departe, una dintre cele mai valoroase lucrari este un tablou realizat de pictorul suprarealist spaniol Joan Miro in 1927, “Peinture (L'Etoile Bleue)”, evaluat la 25 de milioane de euro.

Tabloul a apatinut colectionarului francez Andre Lefevre, om de afaceri si mare iubitor de arta din prima jumatate a secolului XX, care l-ar fi vandut apoi in 2007 pentru suma de 11,6 milioane de euro. Reprezentantii Sotheby's sustin ca tabloul este reprezentativ pentru creatia lui Miro, fiind o capodopera a artei moderne. Scoaterea lui la vanzare intr-o licitatie vine intr-un moment in care, pe piata de arta, cererea colectionarilor pentru lucrari reprezentative este foarte mare. “Informatii recente arata ca piata de arta incepe sa atraga colectionari din intreaga lume. Numarul lor a crescut odata cu intrarea pe piata a unor cumparatori noi din Rusia, Asia Centrala, Orientul Mijlociu”, a declarat Helena Newman de la Sotheby's. Oliver Barker, de la Sotheby's, declara intr-un interviu pentru “International Business Times” ca oamenii au inceput sa priveasca lucrarile de arta contemporana ca pe o investitie sigura.
De remarcat ca tabloul “Painting Poem (Le corps de ma brune), al aceluiasi pictor, a stabilit in luna februarie un nou record mondial de pret, fiind vandut pentru 20,2 milioane de euro.
Pe 19 iunie, Casa Sotheby's va scoate la licitatie si tabloul “Homme assis”, pictat de Pablo Picasso in 1972, estimat la 11 milioane de euro. “La Senne a Bougival” de Claude Monet sau ”Terasse de Meudon” de Paul Signac.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.