Reteaua Corect

Licitatia de Iarna Artmark, cel mai important eveniment al anului pe piata de arta

Scris de dana conerth in 12 decembrie 2010 la 20:35, in Arts. 165 vizualizari Intra in discutie Taguriartmark, colectie, interbelica, licitatie shortlinkhttp://crct.ro/n94B

Licitatia de Iarna ce va fi organizata pe 16 decembrie de Casa Artmark reprezinta o sansa pentru colectionari de a achizitiona opera de patrimoniu la un pret accesibil. Licitatia aniversara se anunta a fi cel mai important eveniment al anului pe piata romaneasca de arta. Valoarea totala a operelor scoase la licitatie se ridica la peste un milion de euro.

Pastorita de Grigorescu Pastorita de Grigorescu
Sursa imagine: artmark.ro

Foarte multe dintre tablouri au o valoare impresionanta, provenind de la Muzeul National de Arta al Romaniei, dar si din Colectia diplomatului patriot Vasile Stoica, negociatorul de pace al Romaniei la sfarsitul ambelor razboaie mondiale, exterminat la Jilava de regimul comunist. Este o colectie interbelica dintre cele mai importante, atat de arta romaneasca, precum si de antichitati si de arta europeana, confiscata de regimul comunist in anii 70 si retrocedata in instanta mostenitorilor colectionarului in 2009.

Multe dintre lucrarile prezente in licitatie au o celebritate proprie, in plus fata de celebritatea autorului. “Case la Chioggia” de Petrascu provine din celebra Colectie Zambaccian, “Noapte la Stefanesti” a lui Tuculescu este o opera laudata in toate monografiile dedicate artistului, “Casele la Morlaix” de Petrascu face parte din reputata Colectie Clujeana a doctorului Daniello, “Natura statica cu crizanteme” a lui Pallady a participat in Suedia in 1935 la expozitia de arta romaneasca, iar “Omul din mina” al lui Tonitza provine din colectia poetei Doina Uricariu, scrie Observator Cultural.

Preturile de pornire pentru aceste capodopere sunt mai mult decat tentante, marea lor majoritate intrand in licitatie pentru cateva mii de euro si reprezinta o ocazie unica pentru iubitorii de arta.

Estimarea pentru anul viitor a vanzarilor pe piata de arta este de 10-15 milioane, o data cu intrarea in piata a unor noi case de licitatii, nu doar in Bucuresti, ci si in alte orase importante ale tarii, dar si a fondurilor de investitii specializate in specularea cresterii de valoare a artei in pietele nationale emergente.

Mai multe amanunte despre licitatia Artmark ce se va desfasura in paralel la Bucuresti si Sibiu aflati pe site-ul casei de licitatii.

1.

100 de mii de euro pentru un tablou de Tuculescu, la licitatia de iarna Artmark

Publicat in 09 decembrie 2010 la 00:33

Tabloul "Noapte la Stefanesti" de Ion Tuculescu este cel mai bine cotat la licitatia de iarna a casei Artmark, ce scoate la vanzare pe 16 decembrie tablouri in valoare de peste un milion de euro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.