Reteaua Corect

Legendarele studiouri Cinecitta de la Roma revin în proprietatea statului

Scris de newsreporter in 05 iulie 2017 la 11:57, in Arts. 381 vizualizari Intra in discutie Taguricinecitta, proprietatea statului, roma shortlinkhttp://crct.ro/nr7u

După nouă ani în care s-a aflat în proprietate privată, studiourile în care s-au filmat producțiile "Ben Hur" și "The Young Pope" se întorc la stat, într-o tentativă de a atrage mai multe producții internaționale, relatează marți Hollywood Reporter, potrivit Agerpres.

Institutul Luce-Cinecitta, controlat de guvern, a confirmat luni achiziționarea complexului istoric făcut celebru de regizorul Federico Fellini.

Precedenții proprietari ai Cinecitta au încercat să atragă mari producții hollywoodiene în propriile studiouri, dar nu au reușit să atragă multe titluri mari în afară de "Ben-Hur" și "Zoolander 2". De asemenea, în aceste studiouri s-au turnat seriale de televiziune de succes precum "The Young Pope" (HBO) sau "Diabolik" (Sky).

Studiourile Cinecitta, fondate de Benito Mussolini, au fost inaugurate oficial în urmă cu optzeci de ani, la 28 aprilie 1937. Statul intervine acum din nou pentru a resuscita Cinecitta, având planuri de a construi două noi platouri de circa 10.000 mp. De asemenea, noul proprietar intenționează să lanseze o campanie de marketing masivă pentru a atrage noi producții din afara Italiei.

De asemenea, Institutul Luce-Cinecitta va avea misiunea de a conserva și promova arhiva istorică, creând un Muzeu al audiovizualului și cinematografului italian dedicat marilor filme din secolele al 20-lea și al 21-lea.

În prezent este în lucru și un studio digital pentru post-producție, iar sectorul de divertisment încearcă să atragă turiști cu o serie de expoziții și evenimente.

Resuscitarea Cinecitta a fost făcută posibilă de noua lege italiană a cinematografiei, promovată de ministrul culturii Dario Franceschini. Elogiată drept cea mai importantă lege din industria audiovizualului de decenii, aceasta ar urma să permită injectarea a aproximativ 454 de milioane de dolari în industria locală.

Cei implicați în industria cinematografică din Italia speră că noua lege, în prezent în stadiu de finalizare la guvern, precum și peisajele atrăgătoare din Italia și forța de muncă bine pregătită îi va aduce înapoi pe americani și alți producători străini la Roma, care a fost o locație cheie de filmare în timpul vârstei de aur a Hollywood-ului, dar a pierdut teren în ultimele decenii în fața studiourilor mai ieftine din estul Europei și a celor mai bine dotate din punct de vedere tehnic din Londra.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.