Reteaua Corect

"Junii Sibiului" au câștigat Marele Premiu al Festivalului "Morning Star" din Bulgaria

Ansamblul Folcloric 'Ceata Junilor' și-a adjudecat pentru a doua oară Marele Premiu al Festivalului Internațional 'Morning Star' din Bulgaria, alături de două premii întâi și premiul special al juriului, scrie Agerpres.

Sursa imagine: ziarullumina.ro

Dansatorii de la Sibiu, conduși de coregrafa Silvia Macrea, au obținut patru premii în Bulgaria: "Marele Premiu al Festivalului pentru obiceiul de nuntă din Sălaj", Premiul I și medalia de aur la secțiunea Formație 4 perechi profesioniști, Premiul I și medalia de aur la secțiunea Ansambluri — decernat 'Cetei Junilor' pentru suita de jocuri și obiceiul albitul pânzelor pe Valea Hârtibaciului și Premiul Special al Juriului — decernat Silviei Macrea pentru coregrafia și punerea în scenă a obiceiului de nuntă din Sălaj. 

"Festivalul 'Morning Star' reunește anual peste 2.000 de participanți din toată lumea, într-o competiție de amploare derulată pe mai multe secțiuni: teatru, arte plastice, dans popular, dans modern, dans sportiv, circ, gimnastică aerobică, balet, arte marțiale etc. Laureații fiecărei secțiuni sunt mai apoi candidați la Marele Premiu al festivalului. Noi am reprezentat România în concursurile axate pe dans tradițional și obiceiuri și ne bucurăm că reușim din nou să aducem, acasă, Trofeul Festivalului și alte trei premii importante. Juriul de specialitate și reprezentanții UNESCO, prezenți în festival, au apreciat conceptul artistic, execuția tehnică și profesionalismul nostru, iar organizatorii ne-au lăudat pentru implicarea activă în evenimentele festivalului", a declarat Silvia Macrea, directoarea și coregrafa Ansamblului "Junii Sibiului".

Ansamblul 'Ceata Junilor', marele câștigător al celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor 'Morning Star', a fost recompensat cu un cec de 2.000 euro și a fost invitat să evolueze vineri, 23 iunie, la festivitatea de deschidere a unei competiții internaționale cu caracter sportiv, organizate în Albena (Bulgaria). 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.