Reteaua Corect

Jean-Michel Jarre şi-a vândut catalogul muzical

Scris de newsreporter in 22 iulie 2022 la 10:37, in Arts. 554 vizualizari Intra in discutie Taguricatalog muzical, Jean-Michel Jarre, vandut shortlinkhttp://crct.ro/nzUe

Muzicianul francez şi pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre şi-a vândut integral catalogul muzical companiei BMG călcând pe urmele altor nume sonore din industria muzicală care şi-au vândut recent cataloagele muzicale, informează Reuters, potrivit Știripesurse.

Într-un comunicat publicat joi, BMG, deţinut de compania media germană Bertelsmann AG, a precizat că achiziţia, despre care nu a dezvăluit detalii financiare, a fost cea mai importantă tranzacţie încheiată în Franţa. Include drepturile de autor pentru celebrele albume ale lui Jarre din 1970 ''Oxygene'' şi ''Equinoxe'', precum şi fluxul de venituri al compozitoruli.

Acordul urmează achiziţiei anterioare a înregistrărilor sonore ale primelor trei albume ale lui Jarre, când compania a cumpărat casa de discuri Francis Dreyfus Music în 2012, potrivit Agerpres.ro.

''Jean-Michel Jarre nu este doar un pionier de avangardă în muzica electronică este totodată un polimat şi un ambasador strălucit pentru cultură şi internaţionalism'', a precizat directorul executiv al BMG, Hartwig Masuch.

''La aproape 50 de ani după ce Oxygene a fost lansat, suntem încântaţi să construim pe baza relaţiei noastre îndelungate de a deveni custozi ai drepturilor sale muzicale de publicare''.

Jarre, care a vândut 85 de milioane de discuri şi este cunoscut pentru sunetul captivat şi efectele de lumini din timpul concertelor, a concertat în locuri emblematice cum ar fi Turnul Eiffel din Paris şi piramidele de lângă Cairo. Unele dintre spectacolele sale au atras un număr uriaş de spectatori: 3,5 milioane de spectatori la concertul său din Moscova din 1997.

''Parteneriatul cu BMG are o însemnătate deosebită pentru mine... sunt încântat întrucât catalogul meu muzical este găzduit aici în Europa, iar munca mea va continua să se dezvolte pe mâini bune'', a spus Jarre.

''Astăzi este un nou început care îmi permite să dezvolt idei proaspete şi care îmi oferă mijloacele pentru a explora noi teritorii''.

În ultimul an, Justin Timberlake, Sting şi Tina Turner se numără printre artiştii care au încheiat acorduri pentru vânzarea cataloagelor muzicale.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.