Reteaua Corect

Ioan Bompa, succes de proporții la Atena

Așa cum i-am informat pe cititorii CorectNews, ieri a avut loc la Atena vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist Ioan Bompa. Lucrările de artă figurativă și abstractă sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. De aceea, expoziția este sugestiv intitulata „Ioan Bompa – România 100 de ani”.

Această expoziție va rămâne deschisă la Atena pe tot parcursul săptămânii, urmând ca în fiecare zi să fie organizat câte un eveniment artistic românesc, unul dintre cele mai emoționante fiind programat miercuri, când ansamblul de dans românesc Armonia va oferi un spectacol în care vor dansa și vor cânta copii de origine română, îmbrăcați în costume populare.

La vernisaj au fost prezente personalități marcante din Atena, între care academicianul Evanghelos Mountoboulos, Lucian Fătu, ambasadorul României în Grecia sau consulul Doina Țăpârdea.

Întrucât această expoziție itinerantă, care va fi organizată și în alte capitale ale lumii, se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român, pretutindeni, așa cum s-a întâmplat și la Atena, unde vernisajul s-a bucurat de participarea doamnei Anca Chiseliță, vor fi prezenți reprezentanții acestei instituții.

L-au elogiat pe Ioan Bompa numeroase persoane bine cunoscute atenienilor, între acestea aflându-se și Nikos Angelis, președintele Ligii franco-elene sau Valentin Arnăutu, care este  principalul organizator al manifestației, președintele Hellenic – Romania  Business Counsellors.

O surpriză de mari proporții, care a stârnit o vie emoție la vernisaj, a fost creată de prezența a trei admiratori din România ai pictorului Ioan Bompa, colecționari ai lucrărilor acestuia, profesorul Pandele Stoian și jurnaliștii Rareș Bogdan și Sorin Roșca Stănescu. În speech-urile lor, ultimii doi au subliniat faptul că, în ciuda diferențelor de opinii politice, sunt întodeauna uniți atunci când este vorba de dragostea față de țară, de imaginea României în lume și de emoția pe care o resimt în fața operelor autentice de artă.  

 

Vernisaj Ioan Bompa Atena

Vernisaj Ioan Bompa Atena

10 imagini in galerie

1.

Ioan Bompa – „România 100 de ani”

Publicat in 24 februarie 2018 la 11:39

Dedicată Centenarului Marii Uniri, se deschide sâmbătă la Atena, în Piața Kolanki, nr. 2, la sediul Ligii Franco-Elene, o mare expoziție de pictură figurativă și abstractă a pictorului Ioan Bomba, intitulată sugestiv „România 100 de ani”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.