Reteaua Corect

Ioan Bompa, din Atena în lumea întreagă

S-a încheiat vineri ciclul de șapte evenimente, care au avut loc la galeria Ligii Franco-Elenice din Atena, unde pictorul Ioan Bompa și-a prezentat expoziția intitulată „România 100 de ani”. După cum arată și titul, lucrările de artă figurativă și abstractă au fost dedicate Centenarului Marii Uniri. A fost prima expoziție dintr-un ciclu care va avea drept destinație alte capitale din Europa și care se va încheia în toamna acestui an în insula Corfu.

Organizatorul manifestației „Ioan Bompa – România 100 de ani” este Hellenic Romanian Business Counselors, condusă de Valentin Arnăutu.

Seara de vineri a debutat cu prezentarea unei cărți rare, volumul „Fanarioții în Vlahia și Moldova”, avându-l drept autor pe profesorul Tudor Dinu de la Universitatea din București, tradus și în limba greacă. Tot vineri a fost organizat un concert de muzică clasică „Sereno piano trio recital – violin, cello ad piano” având-o drept protagonistă pe Luminița Macavei. Pentru a doua oară, a fost prezent la galeria de artă unul dintre cei mai mari artiști ai Greciei, pictorul Apostolos Chantzaras. Acesta urmează să deschidă o expoziție în Statele Unite și, în acest sens, i-a propus un parteneriat lui Ioan Bompa.

Ca de fiecare dată, în mijocul românilor și al grecilor aflați la galeria de artă s-au aflat Excelența Sa Lucian Fătu, ambasadorul României la Atena, precum și reprezentantul ICR.

De altfel, celelalte expoziții ale lui Ioan Bompa din ciclul „România 100 de ani” se vor bucura de asemenea de colaborarea Institutului Cultural Român.

Celor care doresc mai multe detalii, imagini și înregistrări video din cadrul expoziției, le recomandăm călduros pagina de Facebook a Ambasadei României la Atena, care poate fi accesată AICI.

Ioan Bompa, ultima seară la Atena

Ioan Bompa, ultima seară la Atena

4 imagini in galerie

1.

Ioan Bompa – „România 100 de ani”

Publicat in 24 februarie 2018 la 11:39

Dedicată Centenarului Marii Uniri, se deschide sâmbătă la Atena, în Piața Kolanki, nr. 2, la sediul Ligii Franco-Elene, o mare expoziție de pictură figurativă și abstractă a pictorului Ioan Bomba, intitulată sugestiv „România 100 de ani”.

2.

Ioan Bompa, succes de proporții la Atena

Publicat in 25 februarie 2018 la 12:46

Așa cum i-am informat pe cititorii CorectNews, ieri a avut loc la Atena vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist Ioan Bompa. Lucrările de artă figurativă și abstractă sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. De aceea, expoziția este sugestiv intitulata „Ioan Bompa – România 100 de ani”.

3.

Ioan Bompa, încă o seară de excepție

Publicat in 26 februarie 2018 la 11:17

La numai o zi de la vernisajul expoziției „Ioan Bompa – România 100 de ani”, în galeriile deschise la Liga franco-elenică din Atena a avut loc o nouă manifestație artistică. O excepțională seară de poezie și muzică românească susținută de doamna Monica Săvulescu Voudouri. Aceasta a recitat câteva poeme alese din cărțile ei de versuri și a fost acompaniată la pian.

4.

Ioan Bompa și istoria Transilvaniei

Publicat in 28 februarie 2018 la 14:43

„Ioan Bompa - România 100 de ani”, expoziția prezentată de artist la Atena și organizată de Hellenic Romanian Business Counselors, condusă de domnul Valentin Arnăutu, a beneficiat în cea de-a patra zi de un nou moment cultural de excepție. Istoricul Florin Marinescu, autor al multor lucrări de referință publicate în Grecia, cercetător a mănăstirlilor de pe muntele Athos, a susținut în fața invitaților galeriei de artă o extrem de interesantă alocuțiune dedicată istoriei Transilvaniei. În această a patra zi a expoziției lui Ioan Bompa, în galerie a fost prezentă o altă categorie de public, unii dintre vizitatori și participanți la dezbaterea despre istoria Transilvaniei fiind preoți, călugări, intelectuali cunoscuți ai comunității de români din Grecia.

5.

Regală la Atena cu Ioan Bompa

Publicat in 01 martie 2018 la 12:53

Continuă la Atena, în galeria în care expune pictorul Ioan Bompa sub titlul sugestiv „România 100 de ani”, seria de manifestări dedicate de artistul român și de ceilalți organizatori aniversării Centenarului Marii Uniri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.