Reteaua Corect

Guvernul îngroapă industria filmului din România

Scris de Sorin Rosca Stanescu in 11 iunie 2021 la 10:49, in Arts. 827 vizualizari Intra in discutie Taguriapf, guvern, industria filmului, românia shortlinkhttp://crct.ro/nxXR

La 35 de milioane de euro se ridică datoria statului român față de producătorii de film. Guvernul Orban și, apoi, Guvernul Cîțu au încălcat actele normative și au refuzat să dea curs unei înțelegeri cu reprezentanții industriei filmului. Prima consecință este că această industrie poate fi adusă la sapă de lemn. A doua consecință este că cele mai multe case de producție de peste Ocean se vor îndrepta inevitabil către alte state din Europa Centrală și de Est, care-și respectă angajamentele asumate. În felul acesta, la buget se vor întoarce mult mai puțini bani. În fine, și pierderea de imagine este consistentă. Pentru că fiecare film turnat în România aduce nu numai plusvaloare, ci contribuie și la o mai bună imagine a României în întreaga lume. Postez mai jos informațiile esențiale ale acestui nou litigiu la care se expune Guvernul Cîțu.

Alianţa Producătorilor de Film a transmis joi prim-ministrului Florin Cîţu şi ministrului Economiei, Claudiu Năsui, un videoclip în care este expus potenţialul cinematografic al României „care doar se surpă în faţa ochilor noştri”. Cineaştii atrag atenţia Guvernului asupra „dezastrului” creat, tolerat, sprijinit şi alimentat „prin lipsa totală de implicare, de înţelegere a contribuţiei noastre la bunul mers al societăţii”.

Producătorii au punctat că, de 20 de luni, susţin dialogul şi relevanţa lui în depăşirea dificultăţilor. „În niciun moment nu putem spune că am fost cu adevărat ascultaţi şi problemele noastre au fost rezolvate. Probleme care acum se ridică la o datorie de peste 35 de milioane de euro pe care Statul român o are faţă de noi, producătorii de film, şi mai ales faţă de partenerii noştri care au avut încredere să vină în România şi să cheltuie sute de milioane de euro. Toţi aceşti bani au produs alţi bani care s-au regăsit în visteria statului, bani din care de exemplu se plătesc inclusiv salariile celor care se află în slujba cetăţeanului fie ei funcţionari sau demnitari”.

De 35 de ani, spune APF, prin filmele produse, „promovăm România, apreciată pentru profesionalism, pentru nivelul ridicat de creativitate, şi se regăseşte în titlurile celor mai mari ziare internaţionale, nu pe ultimele locuri în diverse topuri şi statistici, ci laudativ pentru succesul pe care îl obţine ţara noastră prin munca individuală a fiecăruia dintre noi parte din această industrie creativă”.

„Vă invităm să vă uitaţi la un mic film. Este singurul mod în care mai ştim şi putem să vă comunicăm dezastrul pe care l-aţi creat, tolerat, sprijinit şi alimentat prin lipsa totală de implicare, de înţelegere a contribuţiei noastre la bunul mers al societăţii. Este singurul mod în care mai putem să vă invităm să descoperiţi ce se întâmplă în această ţară şi potenţialul care doar se surpă în faţa ochilor noştri. Vă invităm să vă achitaţi datoria faţă de industria noastră, atât cea financiară, cât şi cea civică prin demnitatea funcţiei publice pe care o deţineţi, indiferent de înălţimea acesteia”. (news.ro)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.