Reteaua Corect

Grupul R+R=NOW, aflat pe primul loc în topul Billboard, a concertat în premieră în România

Grupul R+R=NOW, format din mai mulţi artişti care au obţinut premii Grammy şi care se află pe primul loc la secţiunea Jazz din topul Billboard, a concertat sâmbătă seara pentru prima dată în România, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la JazzTM, scrie Agerpres.

Cea de-a doua zi a festivalului internaţional din Timişoara a început încă de dimineaţa, cu evoluţia trupei Tongue Fu din Marea Britanie şi a invitaţilor. Experimentul "spoken word" (cuvânt vorbit - n.r.) s-a desfăşurat pe strada Fără Nume din centrul Timişoarei, alături de poetul şi solistul Chris Redmond, pe scenă urcând Vanessa Kisuule - scriitoare şi interpretă din Bristol, Dizraeli - rapper, compozitor şi cântăreţ inspirat de hip-hop şi ritmuri folk, dar şi poeta Amy Leon.

Pe parcursul zilei au avut loc concerte ale mai multor artişti, printre cei mai renumiţi fiind şi John Beasley.

Cu piesele compuse de Thelonious Monk în anii '50 - '60, dar reinterpretate în maniera proprie, John Beasley este pentru a treia oară în România. El a mărturisit, pentru AGERPRES, că publicul timişorean e unul avizat, care are ureche muzicală bună, dovadă că ascultă mult jazz.

"Sunt pentru a treia oară în România, am mai cântat în Bucureşti de două ori. Aveţi public muzical foarte sofisticat aici, pot să spun că lumea ascultă intens, are urechi bune. Lumea de aici e complexă, complicată într-un fel. Eu iubesc starea, modul cum intonează. E un public bun", a spus John Beasley.

De la Timişoara, John Beasley merge la New York, unde are programate concerte, după care urmează Londra şi Roma, iar apoi îşi va lua o vacanţă.

"Pentru mine, România e o ţară frumoasă unde cânt. E un loc frumos, lumea e drăguţă şi inteligentă", a mai spus interpretul.

Organizatorii JazzTM au adus în premieră în România noul supergrup contemporan R+R=NOW (Reflect+Respond=NOW - reflectă şi răspunde = acum", care, cu noul album "Collagically Speaking", a ajuns pe locul 1 la secţiunea Jazz în topul Billboard în doar câteva săptămâni de la lansare.

Renumitul pianist Robert Glasper, multiinstrumentalistul Terrace Martin, trompetistul Christian Scott, basistul Derrick Hodge, toboşarul Justin Tyson şi beatboxer-ul Taylor McFerrin au încântat audienţa cu piesele lor pline de influenţe EDM, hip-hop, soul, R&B şi reggae. În total, aceştia au în palmares cinci premii Grammy şi 16 nominalizări la categorii precum jazz, blues, R&B, urban/alternative, soundtrack.

Cea de-a şasea ediţie a festivalului JazzTM se va încheia duminică seara, fiind aşteptaţi Bachar Mar Khalife şi Gregory Porter şi alţi artişti.

Accesul la JazzTM este gratuit.

JazzTM este o coproducţie a Primăriei Municipiului Timişoara şi a Centrului Cultural PLAI.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.