Reteaua Corect

"Glass Nouveau" - prima expoziție de oglinzi vitrate din Europa a fost vernisată la Deva

Scris de newsreporter in 08 aprilie 2017 la 10:00, in Arts. 247 vizualizari Intra in discutie Tagurideva, EXPOZITIE, Glass Nouveau, oglinzi vitrate shortlinkhttp://crct.ro/nqv6

Prima expoziție de oglinzi vitrate din Europa a fost vernisată, vineri seara, în spațiul destinat artelor vizuale în Palatul Magna Curia din Deva, artistul Cristian Florin Angelescu propunând publicului 30 de lucrări în care a combinat, cu talent, bucățile de sticlă, culorile și oglinda, într-un efort menit să redea farmecul unui obiect pe care îl folosim în fiecare zi, scrie Agerpres.

Sursa imagine: zhd.ro

Potrivit specialiștilor Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, care a găzduit evenimentul, expoziția intitulată "Glass Nouveau" este prima de acest fel din Europa. Lucrările sunt inspirate din stilul 'art nouveau', artistul afirmând că oamenii trebuie să treacă printr-un filtru artistic obiectele produse în serie și ieftin, ca efect al globalizării, scopul final fiind acela ca frumusețea să revină în cotidian. 

"Acum mai bine de o sută de ani, oglinda era amplasată la loc de cinste, în saloane și livinguri. De mai multă vreme însă, oglinda a fost alungată, surghiunită în locuri strâmte, prost iluminate. Cred că-i ajung anii petrecuți găurită în patru colțuri și țintită de faianța din baie sau lipită cu bandă dublu adezivă de ușa dulapului din dormitor. Cred că a venit momentul să o eliberăm din nou, să o împodobim și să o lăsăm să ne bucure pe toți", a declarat artistul la vernisajul expoziției sale. 

Cristian Angelescu a explicat că ideea de a combina oglinda cu vitraliul i-a venit în urmă cu doi ani, când a realizat și prima lucrare. Apoi a continuat cu modele mai complexe, atât din punct vedere cromatic, cât și ca formă a pieselor. 

"Ideea de a combina vitraliul cu oglinda îmi aparține și de aceea i-am spus oglindă vitrată. Lucrul la o oglindă vitrată poate dura de la două-trei zile, până la patru-cinci săptămâni. Fiecare piesă trebuie tăiată, șlefuită, aranjată cu atenție, pentru că orice diferență de o zecime de milimetru poate 'arunca' piesa din cadrul stabilit dinainte", a explicat artistul. 

Expoziția s-a bucurat de succes în rândul publicului, care a apreciat originalitatea ideii și modul în care artistul plastic a reușit să pună în valoare oglinda.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.